Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με σκάνδαλο στην υπηρεσία iCloud

Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με σκάνδαλο στην υπηρεσία iCloud

Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με σκάνδαλο στην υπηρεσία iCloud.

Η πρόσφατη παράδοση των λογαριασμών iCloud από την Apple σε μία Κινεζική κυβερνητική εταιρεία φαίνεται να έχει περάσει στα ψιλά γράμματα για τον περισσότερο κόσμο, ωστόσο μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία αναφορικά με τη μετάβαση αυτών των δεδομένων.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, ένας πελάτης της Apple που προσδιορίστηκε ως “Qin” επιχείρησε να κλείσει το λογαριασμό του στο iCloud μετά την εξαγορά αυτής της υπηρεσίας από την κυβέρνηση της Κίνας, και ενώ αυτός ο κύριος κάλεσε το τμήμα εξυπηρέτησης των πελατών της AppleCare για να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, ο υπάλληλος φαίνεται να του είπε πως αν το πράξει θα εκθέσει τις ευαίσθητες πληροφορίες του στο διαδίκτυο.

Η ιστορία του Qin δημοσιεύτηκε αρχικά στην κινεζική υπηρεσία microblogging Weibo, περιλαμβάνοντας λεπτομερές κείμενο της συζήτησης, στιγμιότυπα οθόνης, ακόμη και ήχο μιας κλήσης με τον υπάλληλο της AppleCare. Εν ολίγοις, ο Qin λέει ότι κάλεσε την AppleCare για να κλείσει το λογαριασμό του την ημέρα που η κυβερνητική εταιρεία Guizhou-Cloud Big Data ανέλαβε τα δεδομένα του λογαριασμού iCloud, και ο εκπρόσωπος της Apple ήταν «πολύ περίεργος» γιατί Ο Qin δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει πλέον την υπηρεσία της Guizhou-Cloud Big Data.

Στην συνέχεια υπάλληλος στο τμήμα εξυπηρέτησης ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε τις πληροφορίες σύνδεσης του iCloud του προαναφερόμενου ατόμου απλώς για να κλείσει το λογαριασμό του, ο οποίος περιείχε τόσο ευαίσθητες πληροφορίες, και στοιχεία σύνδεσης για άλλους λογαριασμούς σε άλλες πλατφόρμες. Αν και αυτό το γεγονός δεν φαντάζει αρκετά κακό, ο υπάλληλος ωστόσο φέρεται να εκβίασε τον Qin, λέγοντας ότι θα θα δημοσιεύσει τις πληροφορίες του αν δεν δεν άλλαζε γνώμη και δεν συμμορφωνόταν με το αίτημα του.

Ο Qin ήρθε σε επαφή με την αστυνομία και την Apple για να αναφέρει αυτό το περίεργο γεγονός, και οι δύο διερευνούν το περιστατικό, χωρίς ακόμα να έχει προκύψει κάποιο τελικό συμπέρασμα για τη γνησιότητα της κατάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας