ΑρχικήΟικονομίαΗ Apple ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Η Apple ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Η Apple ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ο Τιμ Κουκ, δήλωσε την Πέμπτη (2 Αυγούστου 2018) ότι ο κατασκευαστής του iPhone έσπασε το φράγμα του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία, όμως το περίεργο της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη εκκεντρική προσωπικότητα ανέφερε πώς αυτό το επίτευγμα δεν ήταν ποτέ ο κύριος στόχος της εταιρείας, αντιθέτως, η προτεραιότητα ήταν πάντα στην εστίαση των ποιοτικών προϊόντων, τους πελάτες και τις αξίες της εταιρείας.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στους 120.000 εργαζόμενους της Apple που έπειτα δημοσιεύθηκε στο Reuters, ο Κουκ χαρακτήρισε αυτήν την εξωφρενική αποτίμηση της εταιρείας σε χρηματιστηριακή αξία ως “σημαντικό ορόσημο” που σίγουρα μπορεί να υπερηφανεύεται γι΄αυτό. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν πρέπει να είναι το επίκεντρο της εταιρείας, Αφού οι οικονομικές θετικές επιδόσεις είναι απλά το αποτέλεσμα της καινοτομίας της Apple, βάζοντας πρώτα τα προϊόντα και τους πελάτες μας και πάντα παραμένοντας πιστή στις αξίες της.

Το συγκεκριμένο κατόρθωμα επιτεύχθηκε όταν την Πέμπτη η τιμή ανά μετοχή της Apple έφτασε τα 207,39 δολάρια, κατορθώνοντας να γίνει η πρώτη αμερικανική αμερικανική εταιρεία σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον η χρηματιστηριακή αξία της Apple είναι μεγαλύτερη από της Exxon Mobil, Procter & Gamble και AT&T. Επίσης η αποτίμηση της Amazon την παρούσα χρονική στιγμή ανέρχεται στα 880 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Ο Steve ίδρυσε την Apple με την πεποίθηση ότι η δύναμη της ανθρώπινης δημιουργικότητας μπορεί να λύσει ακόμα και τις μεγαλύτερες προκλήσεις – και ότι οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο είναι αυτοί που κάνουν”, γράφει ο Cook στο υπόμνημα.

Στην αντίπερα όχθη, άλλες πολύ σπουδαίες εταιρείες όπως η Microsoft και η Alphabet (η μητρική εταιρεία της Google), έχουν τεράστια διαφορά από την Apple, αναφορικά με τη χρηματιστηριακή αποτίμηση της εταιρείας τους, εντούτοις δεν αποκλείεται και αυτοί να τα καταφέρουν κατά τα επόμενα έτη, αν όλα πάνε καλά και συνεχίζουν να έχουν ετούτη την κερδοφόρα πορεία.

Υπενθυμίζεται, πως το κεντρικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως όλες αυτές οι εταιρείες δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, οπότε όπως καταλαβαίνετε έχει πλέον αλλάξει η μορφή της παγκόσμιας αγοράς, και τα πάντα κινούνται γύρω από ένα υπολογιστή ή μία κινητή συσκευή που περιηγείται στο διαδίκτυο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166