Η Arm ανέπτυξε δυναμικές CPU και GPU για φορητούς υπολογιστές των Windows

Η Arm ανέπτυξε δυναμικές CPU και GPU για φορητούς υπολογιστές των Windows

Η Arm ανέπτυξε δυναμικές CPU και GPU για φορητούς υπολογιστές των Windows.

Η γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ, η Arm ανακοίνωσε μια σειρά βελτιώσεων στις κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPU) και τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) για τους φορητούς υπολογιστές των Windows.

Ο Rene Haas, πρόεδρος του τμήματος IP Products Group στην εταιρεία, ανέφερε σε μία δημοσίευση σε ιστολόγιο της εταιρείας ότι η νέα CPU Arm Cortex-A76 θα έχει 35% καλύτερη απόδοση από την αντίστοιχη της περσινής χρονιάς.

Επίσης η νέα GPU Mali-G76 της Arm, όπως έγραψε, θα επιτρέψει στους λάτρεις των παιχνιδιών να απολαύσουν μέγιστη εμπειρία, επιπλέον θα είναι κατάλληλη και για εργασίες της μηχανικής μάθησης με 30% υψηλότερη απόδοση από εκείνη της προηγούμενης γενιάς.

Ενώ η Arm Mali-V76 VPU θα επιτρέψει την προβολή εμπειριών UltraHD 8K για τις περισσότερες συσκευές.

Ο Rene Haas πρόσθεσε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, καταφέραμε να ανεβάσουμε την απόδοσή των CPU μας για τα smartphones κατά μέσο όρο 20%. Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο και για τις κεντρικές μονάδες επεξεργασίας CPU και GPU για τους φορητούς υπολογιστές. Παρόλα αυτά με σκληρή δουλειά καταφέραμε να επιτύχουμε ένα πολύ μεγάλο στόχο δίνοντας μεγάλη ώθηση στην απόδοση αυτών των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας».

«Τα νέα μοντέλα της Arm θα συμβάλουν στο κλείσιμο του χάσματος στους επεξεργαστές των ανταγωνιστριών εταιρειών (Intel και Advanced Micro Devices). Η νέα CPU Arm Cortex-A76, βασισμένη στην τεχνολογία DynamIQ, προσφέρει ανεπανάληπτη απόδοση στους φορητούς υπολογιστές, μειώνοντας ταυτόχρονα την κατασπατάληση ενέργειας», δήλωσε ο Haas.

Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί στα λεγόμενά μας, η Intel και η AMD βρίσκονται πολύ μπροστά στην αποδοτικότητα των επεξεργαστών έναντι της Arm, και παρόλο που η τελευταία έκανε σπουδαία βήματα προς τα εμπρός, δεν μπορεί να τους χτυπήσει στα ίσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας