Η ασφαλιστική εταιρεία MassMutual αγόρασε Bitcoin αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Η ασφαλιστική εταιρεία MassMutual αγόρασε Bitcoin αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Η αγορά Bitcoin (BTC) αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία MassMutual δείχνει ότι η ζήτηση για κρυπτονομίσματα θα αυξηθεί περαιτέρω, σύμφωνα με αξιωματούχους της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας JPMorgan.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου, οι αξιωματούχοι της JPMorgan, συμπεριλαμβανομένου του Νικολάου Πανιγκιρτζόγλου, ανέφεραν ότι η υιοθέτηση του Bitcoin επεκτείνεται πλέον πέρα από τα μικρά επενδυτικά γραφεία και τους εύπορους επενδυτές σε μεγάλους οργανισμούς εγνωσμένης αξίας, όπως ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά ταμεία.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, «Αρκετοί έμπειροι οικονομολόγοι είναι πεπεισμένοι πως είναι δύσκολο έως απίθανο οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία να επενδύσουν μεγάλα ποσά στο Bitcoin, αλλά ακόμη και μια μικρή στροφή προς τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα σημαντική για το συγκεκριμένο τομέα».

Εάν τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία διαθέσουν το 1% των περιουσιακών τους στοιχείων στο Bitcoin, τότε η ζήτηση για Bitcoin θα αυξηθεί κατά 600 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον, υπολόγισαν οι αξιωματούχοι της JP Morgan. Δηλαδή θα πρόκειται για σχεδόν διπλάσια κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 356 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αξιωματούχοι της JPMorgan επισήμαναν μεταξύ άλλων, «Η μαζική αγορά Bitcoin από την MassMutual αντιπροσωπεύει ένα ακόμη καθοριστικό ορόσημο στην υιοθέτηση του Bitcoin από θεσμικούς επενδυτές. Με λίγα λόγια, κατά τα επόμενα χρόνια, ενδεχομένως να συμβεί το ίδιο και από αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά ταμεία, με την λογική ότι αυτή η ενέργεια είναι ένα ελκυστικό επενδυτικό βήμα για περαιτέρω κερδοφορία».

Η ασφαλιστική εταιρεία MassMutual με έδρα τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 11 Δεκεμβρίου ότι η αγόρασε 100 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, προβαίνοντας επι της ουσίας σε ένα επενδυτικό στρατηγικό εγχείρημα για τα συμφέροντα της. Η MassMutual είπε «ότι η επένδυση αποτελεί μέρος μιας ευρείας στρατηγικής με στόχο την επίτευξη την ταχεία ανάπτυξη της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας