ΑρχικήΛογισμικάΗ Atlassian εξηγεί τις βελτιώσεις του Jira και Confluence

Η Atlassian εξηγεί τις βελτιώσεις του Jira και Confluence

Για περισσότερο από ένα χρόνο, ο γίγαντας στον τομέα των λογισμικών, η Atlassian, επενδύει σε μεγάλο βαθμό στα εργαλεία που υποστηρίζονται από τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης σε όλο το χαρτοφυλάκιό της. Σήμερα, η εταιρεία παρουσίασε λεπτομερώς τους πρόσφατους καρπούς της εργασίας της, αποκαλύπτοντας ότι έχει αναλύσει μοτίβα σε περισσότερους από 174.000 πελάτες για να κατανοήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις αλληλεπιδράσεις των ομάδων που εργάζονται μέσω των υπηρεσιών της.

«Η πλατφόρμα Atlassian προβαίνει καθημερινά σε πάνω από 17 εκατομμύρια προβλέψεις», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Shahib Hamid. «Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, μπορούμε να παρέχουμε… προτάσεις σε προϊόντα που χρησιμοποιούν οι πελάτες καθ ‘όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Πιο πρόσφατα, ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε έξυπνες εμπειρίες στις υπηρεσίες μας για να βοηθήσουμε τις ομάδες να γίνουν πιο παραγωγικές».

Τα εργαλεία Confluence και Jira απέκτησαν πρόσφατα βελτιωμένη αναζήτηση εγγράφων μέσω ενός στοιχείου AI που ονομάζεται «έξυπνη αναζήτηση» Η Atlassian ισχυρίζεται ότι μέσω αυτής της μεθοδολογίας αυξάνονται οι πιθανότητες εύρεσης ενός αρχείου σχετικού με ένα ερώτημα κατά 33%, ενώ συμπληρώνει παράλληλα τα άμεσα αποτελέσματα αναζήτησης, μια ενότητα που εμφανίζει τα προβλεπόμενα αποτελέσματα αναζήτησης πριν οι χρήστες πληκτρολογήσουν έναν χαρακτήρα. Σύμφωνα με την Atlassian, όταν αυτά τα φίλτρα εφαρμόζονται, οι χρήστες της μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και το 89% του χρόνου τους που θα αφιέρωναν σε τούτη την εργασία.

Πέρα από όλα αυτά, η Jira θα αποκτήσει σύντομα μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να συγκεντρώσουν παρόμοια αιτήματα υποστήριξης (support tickets). Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Atlassian, αυτή η προγνωστική τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη στο λογισμικό Jira για την ομαδοποίηση παρόμοιων αναφορών σφαλμάτων ή αιτημάτων λειτουργιών, τη σύνδεση περιστατικών με εισιτήρια στο Jira Service Desk και την προβολή σχετικών άρθρων γνώσης στο Confluence. (Η Atlassian ισχυρίζεται ότι προβλέπει ορισμένα πεδία εντός του Jira με ακρίβεια μεταξύ 75% και 79%.)

Επιπρόσθετα, η ανάθεση ζητημάτων στο Jira είναι πλέον πιο προγνωστική, εξαιτίας του γεγονότος ότι μέσα από όλες αυτές τις βελτιώσεις παρέχεται η δυνατότητα στο αυτοματοποιημένο σύστημα αυτού του λογισμικού να γνωρίζει ποιος είναι ενεργός σε ένα έργο και ποιος εργάζεται σε παρόμοια θέματα σε μία ομάδα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166