Το Zoom προετοιμάζεται να αναπτύξει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε 4 φάσεις

Το Zoom προετοιμάζεται να αναπτύξει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε 4 φάσεις

Το Zoom επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει την κυκλοφορία κρυπτογράφησης των συνδέσεων στις βιντεοκλήσεις από άκρο σε άκρο (end-to-end encryption) αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας με μια τεχνική προεπισκόπηση (technical preview) για να συγκεντρώσει σχόλια από τους χρήστες για τις πρώτες 30 ημέρες που θα υφίστανται οι δοκιμές, η οποία θα ακολουθηθεί από τρεις επιπλέον φάσεις πριν από την πλήρη τελική έκδοση του.

Η ανακοίνωση ήρθε στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης Zoomtopia σήμερα, όπου ξεκίνησε επίσης μια νέα ολοκληρωμένη πλατφόρμα για σχολικές τάξεις και εκδηλώσεις, όπως και τη νέα πλατφόρμα Zapps που θα επιτρέπει εφαρμογές τρίτων εταιρειών να συνδέονται απευθείας στις βιντεοκλήσεις.

Κρυπτογράφηση

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (εν συντομία E2EE) είχε ανακοινωθεί πριν από αρκετό καιρό από το Zoom, λέγοντας μάλιστα πως θα προορίζεται μόνο για τους συνδρομητές που χρησιμοποιούν την υπηρεσία του επί πληρωμή, ξεκινώντας μία διαμάχη με τους φανατικούς υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής και τις διάφορες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υποστήριξαν ότι αυτή η βασική λειτουργικότητα ασφαλείας δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο μόνο για όσους πληρώνουν, αναγκάζοντας έτσι το Zoom να υποχωρήσει και να υπόσχεται τη παρούσα λειτουργικότητα σε όλους τους χρήστες της.

Ο σκοπός του αρχικού σχεδίου του Zoom ήταν να καταστείλει την άσκοπη χρήση της υπηρεσίας του και να αποτρέψει τα troll από τη μαζική δημιουργία καταχρηστικών λογαριασμών. Στο πλαίσιο του ενημερωμένου σχεδίου της, η Zoom είπε ότι οι δωρεάν χρήστες που αναζητούν E2EE θα πρέπει αντ ‘αυτού να περάσουν από μια διαδικασία επαλήθευσης του λογαριασμού τους, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την παροχή του αριθμού του κινητού τηλεφώνου τους.

Με λίγα λόγια, το Zoom δεν θα έχει καμία γνώση ή πρόσβαση στα κλειδιά που απαιτούνται για την αποκρυπτογράφηση περιεχομένου συνομιλίας μέσω βίντεο. Επίσης τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης θα δημιουργούνται και θα αποθηκεύονται τοπικά στα μηχανήματα των χρηστών. Τέλος, ένα μικρό εικονίδιο με μια πράσινη ασπίδα στην πάνω αριστερή γωνία θα ενημερώνει τους χρήστες ότι η κλήση προστατεύεται από το E2EE.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Zoom
Προηγούμενο άρθροΌνομα: Μαντόνα. Επάγγελμα: Material Girl
Επόμενο άρθροΗ Atlassian εξηγεί τις βελτιώσεις του Jira και Confluence
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας