Η Audi φεύγει από τη Formula E και πλέον κοιτάζει προς Ντακάρ και LMDh της WEC

Η Audi φεύγει από τη Formula E και πλέον κοιτάζει προς Ντακάρ και LMDh της WEC

Η Audi Sport ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Formula E από το επόμενο έτος για να επικεντρωθεί κυρίως στην κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για το Ντακάρ και να είναι σε θέση να αγωνιστεί στην κατηγορία των υπερκατασκευών στο WEC.

Αντίο στη Formula E λέει η Audi Sport, η οποία ανακοίνωσε επίσημα την αλλαγή στρατηγικής σχετικά με τους αθλητικούς αγώνες. Αν και το πρωτάθλημα με τα μονοθέσια ηλεκτρικά οχήματα φάνηκε να προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον της, εν τούτοις η γερμανική μάρκα αποφάσισε να προβεί σε μια σαφή αλλαγή πλεύσης, εστιάζοντας κυρίως σε μεγάλους διαγωνισμούς, όπως το Dakar και το WEC στη νέα κατηγορία LMDh.

Όχι πια Formula E

Η εταιρεία έγραψε σε δελτίο τύπου ότι «Η Audi αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό: Η Γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων θα ανταγωνιστεί για πρώτη φορά στο διάσημο Ράλι Ντακάρ το 2022 με ένα καινοτόμο πρωτότυπο όχημα. Η ιδέα από αυτή τη λογική είναι να προωθήσουμε την ηλεκτρική κινητικότητα, αλλά με διαφορετικό τρόπο σε σύγκριση με αυτήν της Formula E».

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο λόγος που η Audi γλυκοκοιτάζει το Ντακάρ έγκειται στο γεγονός πως είναι ένα σχετικά πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με αρκετές προκλήσεις για τα οχήματα που λαμβάνουν μέρος, και κατά συνέπεια θα χρησιμεύσει, τρόπον τινά, ως τεχνολογικό δοκιμαστήριο για να αποδείξει τις δυνατότητες της.

Η εταιρεία υπενθύμισε επίσης τα επιτεύγματα της στον κόσμο της Formula E, στην οποία συμμετέχει από το 2014, αρχικά ως συνεργάτης της ομάδας ABT. Ωστόσο από το 2017, συμμετείχε ως πλήρες ενεργό και μόνιμο μέλος στο πρωτάθλημα. Η Audi θα συνεχίσει να προμηθεύει τον ηλεκτρικό της κινητήρα σε αυτήν την κατηγορία για άλλους κατασκευαστές.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Η Audi ίσως επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του WEC μετά το τέλος του νικηφόρου προγράμματος LMP1. Ο στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο όχημα για να αγωνιστεί στην κατηγορία LMDh (hypercar), όπως και να επιστρέψει στο Le Mans και στο Daytona. Αυτό σημαίνει ότι στο εγγύς μέλλον είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα νέο σπορ πρωτότυπο όχημα για αυτήν τη σειρά, ώστε να ανταγωνιστεί την Toyota και τους άλλους κατασκευαστές.

Προηγούμενο άρθροZTE Watch Live, το νέο smartwatch με αυτονομία ρεκόρ
Επόμενο άρθροForeigner – Cold As Ice: Η ιστορία του τραγουδιού
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας