ΑρχικήΟικονομίαΗ Aurora αγόρασε την Advanced Technologies Group (ATG) της Uber

Η Aurora αγόρασε την Advanced Technologies Group (ATG) της Uber

Η Aurora που δραστηριοποιείται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, αγόρασε το τμήμα Advanced Technologies Group (ATG) της Uber που ασχολείται επίσης στον ίδιο τομέα. Ωστόσο επί του παρόντος, δεν έχει γνωστοποιηθεί η τιμή πώλησης. Να σημειωθεί πως η χρηματιστηριακή αξία της ATG αποτιμάται στα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια.

Ως μέρος αυτής της πώλησης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Uber, η Dara Khosrowshahi, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Aurora, ενώ η εταιρεία της σκοπεύει να επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια στην Aurora ώστε να προχωρήσει ταχύτερα το αναπτυξιακό της σχέδιο στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, σε ένα κλάδο που γνωρίζει τεράστιο ανταγωνισμό με ανταγωνιστές που θεωρούνται μεγαθήρια στον τομέα της τεχνολογίας.

Επιπλέον, η Uber θα λάβει το μειοψηφικό πακέτο της Aurora που θα είναι της τάξεως του 40% και επί της ουσίας θα υπάρχει μία στενή συνεργασία μεταξύ αυτών των δύο εταιρειών.

Η ATG ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα ερευνητών στον τομέα της ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. Εκείνη την εποχή, η Uber, η οποία έχει στρατηγική συνεργασία με το Carnegie Mellon, κατηγορήθηκε ότι διέλυσε το τμήμα «Εθνικό Κέντρο Μηχανικής Ρομποτικής» του πανεπιστημίου, αφού προσέλαβε περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού που εργάζονταν σε αυτό το κέντρο για να ωφεληθεί η ίδια.

Το 2019, η Uber δαπάνησε 960 εκατομμύρια δολάρια για έξοδα έρευνας και ανάπτυξης στην Advanced Technologies Group όπως και σε άλλες τεχνολογικές πρωτοβουλίες. Το 2017, 2018 και 2019, οι απώλειες της μονάδας ATG και άλλων τεχνολογικών προγραμμάτων ανήλθαν στα 1,579 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα οικονομικό πλήγμα που ανάγκασε την εταιρεία να αναθεωρήσει τα σχέδια της για το μέλλον, με αρνητική συνέπεια να προβεί σε αυτή την πώληση.

Δεν είναι σαφές εάν αυτή η συμφωνία θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας. Εκπρόσωπος της Uber δήλωσε ότι «η Aurora έχει δεσμευτεί να προτείνει στους υφιστάμενους εργαζομένους της ATG να μεταφερθούν στην εταιρεία της». Εν τούτοις, εναπόκειται και στην κρίση των εργαζομένων εάν θέλουν να έρθουν να δουλέψουν στην καινούργια εταιρεία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166