Η BlackBerry εγκαινίασε την πλατφόρμα BlackBerry Workspaces κατά των ransomware

Η BlackBerry εγκαινίασε την πλατφόρμα BlackBerry Workspaces κατά των ransomware

Η BlackBerry εγκαινίασε την πλατφόρμα BlackBerry Workspaces κατά των ransomware.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επιδημία των ransomware, η BlackBerry ανακοίνωσε την πλατφόρμα BlackBerry Workspaces, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας θεωρείται επόμενης γενιάς και διαθέτει επίσης μια νέα δυνατότητα ανάκτησης αρχείων που επιτρέπει στις πληγέντες επιχειρήσεις να ανακάμψουν γρήγορα μετά από ένα χακάρισμα.

Το 2017, οι επιθέσεις ransomware ήταν ο πιο συνηθισμένος τύπος κακόβουλου λογισμικού και χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους κυβερνοεγκληματίες, επιπλέον αναμένεται μέχρι το τέλος του 2018 ότι κάθε 14 δευτερόλεπτα θα χτυπιέται μια επιχείρηση από μια τέτοια επίθεση.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το BlackBerry Workspaces θα έχουν μία δυναμική λύση αποκατάστασης εάν οι συσκευές τους και τα αρχεία πέσουν θύματα μιας επίθεσης ransomware. Η νέα λειτουργία ανάκτησης αρχείων από ransomware της εταιρείας συμβάλλει στον περιορισμό των ζημιών από επιθέσεις ransomware με τη δέσμευση των λογαριασμών των επηρεαζόμενων χρηστών, ούτως ώστε να μην εξαπλωθεί η μόλυνση και στο υπόλοιπο υπαλληλικό προσωπικό.

Στους χώρους εργασίας του BlackBerry Workspaces, ένας διαχειριστής θα μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τα αρχεία καταγραφής των χρηστών για να προσδιορίσει ακριβώς ποιοι χώροι εργασίας, φάκελοι και αρχεία έχουν επηρεαστεί από μια επίθεση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρησιακών Προϊόντων στην BlackBerry, ο Billy Ho εξήγησε γιατί η εταιρεία δημιούργησε τις νέες δυνατότητες ανάκτησης αρχείων από ransomware στο BlackBerry Workspaces, λέγοντας:

«Πέρα από την απώλεια δεδομένων, το κόστος των ζημιών και την αμαύρωση της φήμης μιας επιχείρησης, οι διακοπές που προκύπτουν από επιθέσεις ransomware μπορούν να προκαλέσουν πραγματική ζημιά στους πελάτες σε οποιαδήποτε τομέα, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης ή της δημόσιας ασφάλειας, όπου οι συνέπειες οποιασδήποτε καθυστέρησης μπορεί να είναι καταστροφικές. Οι οργανισμοί πρέπει να θεσπίσουν μια ισχυρή κουλτούρα ασφάλειας για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μιας επίθεσης – κάτι που η ομάδα συμβουλευτικών υπηρεσιών Cybersecurity της εταιρείας μας υποστηρίζει εδώ και αρκετά χρόνια».

Η νέα λειτουργία ανάκτησης αρχείων μετά από επίθεση ransomware της BlackBerry θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις BlackBerry Workspaces Collaborate και Secure Plus χωρίς πρόσθετο κόστος και η εταιρία σχεδιάζει να παρουσιάσει τη νέα της λύση στην εκδήλωση 2018 BlackBerry Security Summit στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο και στην πόλη της Νέας Υόρκης τον Οκτώβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας