ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Pure Storage παρουσίασε νέα λύση στην αποθήκευση δεδομένων με το FlashBlade

Η Pure Storage παρουσίασε νέα λύση στην αποθήκευση δεδομένων με το FlashBlade

Η Pure Storage παρουσίασε νέα λύση στην αποθήκευση δεδομένων με το FlashBlade.

Καθώς ο κόσμος γύρω μας γίνεται κάθε μέρα πιο έξυπνος και πιο συνδεδεμένος με το διαδίκτυο, η ανάγκη για έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο αποθήκευσης δεδομένων γίνεται πιο σημαντικός και απαιτείται ιδιαίτερη μεταχείριση από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους.

Η αγορά αποθήκευσης δεδομένων παρουσίασε σημαντική εξέλιξη, αφού αναμφισβήτητα υπήρξαν σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς η ανάπτυξη του Διαδικτύου των πραγμάτων (αγγλικά: Internet of Things) δημιουργεί βουνά δεδομένων, τα οποία πρέπει να αποθηκευτούν κάπου.

Αυτή η ευκαιρία άνοιξε την πόρτα σε αρκετές εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αποθήκευση δεδομένων που αντικειμενικά είναι μια κερδοφόρα βιομηχανία – μία από τις οποίες είναι και η Pure Storage.

Ο James Petter από την Pure Storage δήλωσε: «Δημιουργήσαμε μία νέα φιλοσοφία στη βιομηχανία αποθήκευσης των δεδομένων, αλλάζοντας πραγματικά τη νοοτροπία που υπήρχε τα τελευταία 20 χρόνια – ο τρόπος που που θέλουμε να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα σήμερα δεν είναι ο ίδιος όπως παλιά, όποτε υπάρχει ανάγκη για ριζική ανανέωση του συγκεκριμένου τομέα, κάτι που το καταφέραμε με τη νέα λύση ονομάζεται FlashBlade».

Από τότε που έχει εισέλθει στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου πριν από αρκετά χρόνια, η εταιρεία προσπάθησε να διαφοροποιηθεί μέσω της προσφοράς αποθήκευσης της FlashBlade. Μάλιστα πρόσφατα το αναβάθμισε με τα νέα χαρακτηριστικά AIRI και AIRI Mini που διαθέτει η εταιρεία, τα οποία ο Petter λέει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση της μεγαλύτερης αξιοποίησης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, αξιοποιώντας περισσότερη ισχύ GPU.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα θεμελιώδες μαθηματικό πρόβλημα με την τεχνητή νοημοσύνη, δηλαδή για να επιτευχθούν οι διάφοροι επεξεργαστικοί υπολογισμοί απαιτείται τεράστια ισχύ, και μέσω του hardware του FlashBlade αυτό το πρόβλημα λύθηκε επιτρέποντας την ταχύτερη επεξεργασία των δεδομένων».

Η Pure Storage διαθέτει στο πελατολόγιο της μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες παγκοσμίως όπως η Mercedes, η Waitrose και η Man AHL μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνοντας το εύρος των δυνατοτήτων που έχει εταιρεία και πόσο ζωτικής σημασίας είναι η αποτελεσματική αποθήκευση των δεδομένων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάζεται με τη Cisco για την κατασκευή του FlashStack που υποστηρίζεται από το FlashBlade, μια λύση ειδικά σχεδιασμένη για τα δεδομένα πού προέρχονται από την πλατφόρμα της Oracle.

Συνολικά, με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην επεξεργασία και αποθήκευση δεδομένων κατά τη διάρκεια των καθημερινών διεργασιών που διεξάγει η οποιαδήποτε επιχείρηση θα είναι σε θέση να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εναντίον αντιπάλων της, και σε αυτό φαίνεται ότι τα καταφέρνει πολύ καλά η Pure Storage με το FlashBlade.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166