Η Καλιφόρνια θα απαγορεύσει τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης από το 2020

Η Καλιφόρνια θα απαγορεύσει τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης από το 2020

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους της, ούτως ώστε να μην πέσουν θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, η Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης από το 2020.

Οι προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης όπως “admin” και “password” θα είναι παράνομοι για τους κατασκευαστές που πουλάνε τα προϊόντα τους (δηλαδή θα φροντίσουν να μην γίνονται δεκτοί) καθώς συχνά επιτρέπουν στους χάκερς να έχουν εύκολη πρόσβαση στις συσκευές των καταναλωτών.

Με την ψήφιση αυτού του νέου νόμου, η Καλιφόρνια θέτει αυτόματα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας για όλες τις συσκευές που θα συνδέονται στο διαδίκτυο ή που πωλούνται στην περιοχή. Σύμφωνα με το νέο νόμο, κάθε gadget πρέπει να έχει έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης που δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα άλλο άτομο.

Μέσω της ιστοσελίδας Information Privacy: Connected Devices που δημιούργησε η πολιτεία της Καλιφόρνιας ειδικά για αυτό το σκοπό θα απαιτεί και θα υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών να εξοπλίζουν τις συσκευές τους με “εύλογα” χαρακτηριστικά ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι είτε μπορούν να χρησιμοποιούν από προεπιλογή μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης στα προϊόντα τους, είτε να περιλαμβάνουν μια διαδικασία που θα αναγκάζει τους χρήστες να δημιουργήσουν τους δικούς τους ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης όταν θα βάζουν σε λειτουργία για πρώτη φορά τη συσκευή τους.

Πρωτίστως να σημειώσουμε πως οι πελάτες που θα υφίστανται ζημιές όταν μια εταιρεία αγνοεί το νόμο θα είναι σε θέση να ζητήσουν χρηματική αποζημίωση.

Σύμφωνα με τον Kieran McCarthy, εμπειρογνώμονα σε τέτοιου είδους θέματα, οι συσκευές που δεν θα μπορούν να ενημερωθούν θα πρέπει να είναι εξίσου κατακριτέες και ποινικά κολάσιμες, όπως οι κακοί κωδικοί πρόσβασης, και η Καλιφόρνια οφείλει να συμπεριλάβει μια ρήτρα που θα απαιτεί σε όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες να συμμορφωθούν με αυτή την σημαντική οδηγία, ειδάλλως, όπως πάντα οι χρήστες θα είναι εκτεθειμένοι στις διάφορες απειλές του διαδικτύου.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η απόφαση της Καλιφόρνιας να απαγορεύσει τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης είναι σαφώς ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε ότι και οι Ευρωπαϊκές χώρες κάποια στιγμή θα ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα με την προοπτική οι κατασκευαστές συσκευών να γίνουν πιο υπεύθυνοι απέναντι στους καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας