ΑρχικήΕργασίαΗ χαρά της... διαγραφής

Η χαρά της… διαγραφής

Ένας από τους λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να “τεμαχίσει” τις υποχρεώσεις του σε μικρότερα, ανεξάρτητα βήματα και να τα καταγράψει σε λίστες είναι διότι έτσι μπορεί να ελέγχει ευκολότερα την πρόοδο του αλλά και να… νιώθει τη χαρά του να διαγράφει όσα βήματα ολοκληρώθηκαν!

Λίγο-πολύ, οι περισσότεροι τρόποι οργάνωσης εργασίας και διαχείρισης υποχρεώσεων εμπεριέχουν κάποιας μορφής λίστες. Αυτές δεν έχουν ως μοναδικό θετικό χαρακτηριστικό πως, φιλοξενώντας τα μικρότερα επιμέρους βήματα που απαιτούνται για την περάτωση μιας μεγαλύτερης και πολυπλοκότερης υποχρέωσης διευκολύνουν στην οργάνωση της εργασίας μας και στη ρεαλιστική εκτίμηση της πορείας που έχουμε διανύσει προς την ολοκλήρωση της, αλλά μας παρέχουν και… ψυχική ικανοποίηση με ένα απρόσμενο τρόπο: μέσω της διαγραφής των βημάτων που έχουν ολοκληρωθεί!

Το ευχάριστο συναίσθημα δεν είναι μια ψευδαίσθηση, αλλά οφείλεται στην αίσθηση ολοκλήρωσης ενός ανεξάρτητου τμήματος της εργασίας μας το οποίο, πια, δεν μας “βαραίνει” – αλλά και στο οτι βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον επιθυμητό στόχο. Μάλιστα, αρκετοί φτάνουν στο σημείο να ετοιμάζουν ειδικά κενά πρότυπα που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει τις δικές του λίστες, στα οποία δίνεται περισσότερη έμφαση στα… “κουτάκια διαγραφής” από ότι στην ίδια τη δομή της λίστας.

Φροντίστε λοιπόν και εσείς να μην αντιμετωπίζετε κάθε απαιτητική υποχρέωση σας σαν ένα απροσδιόριστο σύνολο κινήσεων των οποίων η αλληλουχία δεν θα είναι εύκολα ορατή. Προσπαθήστε να τις “τεμαχίζετε” σε επιμέρους τμήματα που θα μπορείτε να διαγράφετε κατόπιν της ολοκλήρωσης τους – έτσι θα είναι ευκολότερη η εκτίμηση της εργασίας που έχετε ολοκληρώσει και που σας απομένει, η αναδιοργάνωση των κινήσεων που χρειάζονται μέχρι την ολοκλήρωση της αλλά και, φυσικά, θα έχετε τη χαρά της… εξόντωσης κάθε βήματος.

Τέλος, είναι απαραίτητο να υπογραμμιστεί πως η μέθοδος με το ξεσκαρτάρισμα έχει την θετική ιδιότητα να βοηθάει τον ενδιαφερόμενο να προσδιορίζει τις αληθινές προτεραιότητες που έχει, τόσο στην επαγγελματική του ζωή, όσο και στην καθημερινότητα του, ούτως ώστε να μην αναλώνεται σε περιττά πράγματα που τον κρατούν στάσιμο και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει μπροστά.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166