YMC Fashion 125

YMC Fashion 125

Όλο και μεγαλώνει στις μέρες μας ο αριθμός των συμπολιτών μας που αναζητούν μια όσο το δυνατόν φθηνότερη και οικονομικότερη λύση μετακίνησης για τον αστικό χώρο, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένοι να κάνουν παραχωρήσεις στον τομέα της ασφάλειας, ενώ όλο και συχνότερα επιθυμούν πια η λύση αυτή να μην είναι αδιάφορη αισθητικά. Όταν λοιπόν μιλάμε για κάτι φθηνό και οικονομικό αναφερόμαστε σε δίτροχο, ενώ όταν επιζητούμε κάτι για τον αστικό χώρο προσανατολιζόμαστε στην ευκολία ενός scooter. Η YMC έβαλε στη σειρά τα κομμάτια της εξίσωσης και δημιούργησε το Fashion 125.

Μόδα και στυλ

Μιλώντας για στυλ, η αισθητική του νέου Fashion είναι σίγουρα αναβαθμισμένη σε σχέση με αυτή του προκατόχου του, με περισσότερες ακμές και σφηνοειδή σχεδιασμό, όπως επιτάσσει η «μόδα» στο συγκεκριμένο τομέα. Χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση κραυγαλέο, καταφέρνει να ξεχωρίζει, παρά τις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές πινελιές που προέρχονται από την ανατολή και προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στο δυτικό γούστο. Δεν διαθέτει κάτι που να προκαλέσει τα κεφάλια να γυρίσουν, πρόκειται όμως για έναν εύπεπτο σχεδιασμό που θα συνηθιστεί εύκολα και αυτό είναι το ζητούμενο στην κατηγορία αυτή.

Το μπροστινό μέρος είναι αυτό που ξεχωρίζει κυρίως με τους δύο τραπεζοειδείς προβολείς με τα φωτιστικά σώματα και τον επιπρόσθετο προβολέα στο τιμόνι στρέφεται μαζί με το τιμόνι. Κατά τα άλλα το σήμα της εταιρείας είναι μάλλον μεγάλο και κάπως παράφωνα τοποθετημένο.

Από τα πλαϊνά όμως μέρη δίνει την εντύπωση μιας κατασκευής μεγαλύτερης από ό,τι πραγματικά είναι, γεγονός που είναι πια κανόνας στην κατηγορία αυτή. Η ουρά επιπροσθέτως είναι προικισμένη με έντονα φωτιστικά σώματα που μιμούνται τα led και προσθέτει με τη σειρά της στην εντύπωση της κίνησης.

Καβαλώντας το βρίσκουμε εύκολα τη σωστή θέση στη σέλα, τα πόδια μας έχουν δυνατότητα να τοποθετηθούν με διάφορους τρόπους, ενώ το γαντζάκι για τα ψώνια και το πρακτικό ντουλαπάκι που κλειδώνει σιγουρεύουν τα υπάρχοντά. Ο πίνακας οργάνων είναι τυπικός, αφού δεν διαθέτει την πληθώρα ενδείξεων που θα βρούμε σε μοντέλα του ανταγωνισμού. Διαθέτει όμως αναλογική ένδειξη βενζίνης, αν και θα θέλαμε το δεξί ρολόι του πίνακα να είναι πιο …γεμάτο και τον μετρητή της ταχύτητας να έχει ευκρινέστερες τις ενδείξεις των km/h και όχι των mph.

Η διακριτική ηχητική ειδοποίηση των φλας πάντως είναι πάντα καλοδεχούμενη. Τα χειριστήρια είναι σωστά τοποθετημένα και το χέρι βρίσκει αμέσως αυτό που επιθυμεί χωρίς να ψάχνει στα τυφλά και χωρίς να χρειάζεται συνήθεια. Τα πλαστικά αν και κάπως σκληρά είναι σωστά συναρμολογημένα και δεν χτυπάνε ή δεν τρίζουν, ενώ οι καθρέπτες ρυθμίζονται εύκολα αν είστε σταματημένος και δεν χάνουν τη θέση τους από τους κραδασμούς από τις λακκούβες.

Εν κινήσει

Παραλάβαμε το Fashion με μηδέν χιλιόμετρα στο μετρητή, οπότε το έργο μας ήταν δύσκολο, αφού αφενός έπρεπε να το προσέχουμε και να του φερόμαστε με το γάντι στα πρώτα του αυτά χιλιόμετρα, αλλά παράλληλα να κρίνουμε τις επιδόσεις του. Οι τελευταίες ήταν τυπικές για έναν κινητήρα 125 κυβικών εκατοστών, αφού για το μέγεθός του και το βάρος του το Fashion επιτάχυνε αν όχι γρήγορα σίγουρα με προβλεψιμότητα, χωρίς να σε κάνει να αμφιβάλλεις ότι θα σε κρεμάσει μετά από λίγο.

Ο συμπλέκτης του είναι κάπως διστακτικός αλλά θεωρούμε σίγουρο πως με τα χιλιόμετρα θα στρώσει και θα συμπεριφέρεται και αυτός στο επίπεδο των υπόλοιπων μηχανικών μερών. Όπως επίσης ελπίζουμε πως η ζέστη που βγαίνει από τον κινητήρα θα μειωθεί και αυτή σε λογικά επίπεδα μετά από το στρώσιμο και με τη χρήση ενός καλύτερου λαδιού. Η υγρόψυξη πάντως θα ήταν καλοδεχούμενη κυρίως επειδή το Fashion έχει πολλά κλειστά μέρη που παγιδεύουν τη ζέστη και ίσως ανησυχήσουν τον άπειρο αναβάτη.

Τα δισκόφρενα το σταματούν με ασφάλεια και σιγουριά εκεί που έχετε σχεδιάσει πατώντας τις μανέτες, χωρίς να τρομάζουν με απόλυτες αντιδράσεις και συγχωρώντας λάθη. Οι αναρτήσεις κρατούν το σύνολο σταθερά στη θέση που πρέπει, ενώ οι μεγάλοι τροχοί φημίζονται για την ικανότητά τους να απορροφούν τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και για τα μεγαλύτερα περιθώρια κλίσης που επιτρέπουν, όπως φημίζονται και για το διαθέσιμο χώρο αποσκευών που ροκανίζουν ανελέητα.

Πράγματι, κάτω από τη σέλα χωρά με δυσκολία ένα jet κράνος, αλλά αν τοποθετείτε εκεί τα χαρτιά του scooter τότε θα την ανοίγετε σπάνια μιας που το τεπόζιτο του καυσίμου αδειάζει δύσκολα, παρά τη χωρητικότητά του που δεν διεκδικεί πρωτεία. Η σέλα έχει ξεκούραστο αφρώδες και στην πολύωρη οδήγηση δεν θα κουράσει, αλλά θα πρέπει να επανατοποθετείστε πάνω της γιατί γλιστράει ελαφρώς. Ο επιβάτης κρατιέται με ασφάλεια και αν είναι και κάπως ψηλότερος θα βολέψει τα πόδια του με άνεση στα αναδιπλούμενα μαρσπιέ, ενώ το μέρος της σέλας που του αναλογεί είναι αρκετό.

Συμπερασματικά

Σε γενικές γραμμές το Fashion 125 της YMC είναι μια πολύ τίμια πρόταση: ξεχωρίζει σχεδιαστικά, προσφέροντας σε ένα καλοδεμένο σύνολο όλα αυτά που είναι τυπικά για την κατηγορία, ζητώντας όμως την ίδια στιγμή αρκετά λιγότερα από τη δική σας πλευρά.

Προηγούμενο άρθροΗ χαρά της… διαγραφής
Επόμενο άρθροYMC Highlander 500L
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας