Η Comcast θα χρεώνει παραπάνω τους πελάτες για βαριά χρήση του Διαδικτύου από το επόμενο έτος

Η Comcast θα χρεώνει παραπάνω τους πελάτες για βαριά χρήση του Διαδικτύου από το επόμενο έτος

Η Comcast Corp. θα χρεώνει παραπάνω τους χρήστες οικιακού Διαδικτύου που προβαίνουν σε κατάχρηση των γραμμών στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Πενσυλβανίας και του Νιου Τζέρσεϋ, εξοργίζοντας το καταναλωτικό κοινό, αφού ομολογουμένως, ορισμένοι εξ αυτών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να εργάζονται και να λαμβάνουν μαθήματα μέσω απομακρυσμένης απόστασης λόγω της πανδημίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών της Comcast Xfinity δεν θα επηρεαστεί από το «όριο των δεδομένων» το επόμενο έτος, ανέφεραν αξιωματούχοι της εταιρείας αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, οι επιπλέον χρεώσεις έρχονται καθώς η χρήση του Διαδικτύου αυξάνεται εκθετικά σε ολόκληρη τη χώρα, με τους καταναλωτές να κάνουν ολοένα και περισσότερες βιντεοκλήσεις ενώ παραμένουν στο σπίτι, λόγω των περιορισμών που έχει φέρει Πανδημία. Η μέση μηνιαία χρήση δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σημείωσε άνοδο 40% κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019, σύμφωνα με την OpenVault, εταιρεία λογισμικών για ευρυζωνικα δικτυα.

Από τον Απρίλιο, η Xfinity θα επιτρέψει στους πελάτες να χρησιμοποιούν έως και 1,2 terabyte δεδομένων το μήνα πριν τους χρεώσεi περισσότερο, εκτός εάν αγοράσουν ένα απεριόριστο πρόγραμμα δεδομένων. Οι πελάτες χωρίς απεριόριστα δεδομένα θα πρέπει να πληρώνουν 10 δολάρια για κάθε επιπλέον 50 gigabyte που χρησιμοποιούν. Τα απεριόριστα προγράμματα δεδομένων κοστίζουν επιπλέον 25 έως 30 δολάρια το μήνα, ανάλογα με το αν νοικιάζετε ή διαθέτετε το δικό σας δρομολογητή, δήλωσε εκπρόσωπος της Comcast.

Ο τεχνολογικός γίγαντας των Τηλεπικοινωνιών με έδρα τη Φιλαδέλφεια δήλωσε ότι μόλις το 5% των σχεδόν 28 εκατομμυρίων πελατών του οικιακού διαδικτύου υπερβαίνει τα 1,2 terabyte δεδομένων το μήνα. Ωστόσο, τα νέα προκάλεσαν κριτική από πελάτες και παρατηρητές της βιομηχανίας, οι οποίοι σημείωσαν ότι η πανδημία έχει κλείσει σχολεία και γραφεία και ανάγκασε τους καταναλωτές να προβαίνουν σε περισσότερες εργασίες στο διαδίκτυο. Κάποιοι είπαν ότι θα φύγουν και θα πάνε στην Verizon Fios, η οποία δεν έχει θέσει όρια δεδομένων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Ο Nilay Patel, αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας τεχνολογικών ειδήσεων «The Verge» επισήμανε σε δήλωση του στο στο Twitter: «Μέχρι στιγμής το Νοέμβριο δύο από εμάς που εργαζόμαστε από το σπίτι έχουμε χρησιμοποιήσει 2,1 TB (terabyte) δεδομένων. Ενώ κάποιες άλλες οικογένειες με παιδιά στο σπίτι που αναγκάζονται να κάνουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης ενδέχεται να καταναλώνουν περισσότερα δεδομένα, και πιθανόν να πρόκειται για φτωχές οικογένειες».

«Η Comcast είπε ότι τα 1,2 terabytes είναι μια «τεράστια» ποσότητα δεδομένων, αρκετά για να παρακολουθήσει κάποιος 500 ώρες βίντεο υψηλής ευκρίνειας ή να πραγματοποιήσει βιντεοδιάσκεψη για σχεδόν 3.500 ώρες το μήνα. Ακόμα Ακόμα και αν, σε ένα σπίτι υπάρχουν πολλά άτομα που προβαίνουν σε τηλεργασία, η μέση μηνιαία χρήση δεδομένων ήταν 383,8 gigabyte από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο», ανέφερε η OpenVault.

Η εκπρόσωπος της Comcast, η Jennifer Bilotta υπογράμμισε σε δήλωση της: «Το πρόγραμμα δεδομένων μας είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που μόλις ένα μικρό ποσοστό των πελατών μας ξεπερνάει μετά βίας τα 1,2 terabyte μηνιαίων δεδομένων, οι οποίοι αναμφίβολα δημιουργούν υπερφόρτωση στο δίκτυο με αρνητική συνέπεια να μην λειτουργεί ομαλά και να επηρεάζονται ορισμένοι άλλοι χρήστες που δεν φταίνε σε τίποτα. Επομένως όσοι κάνουν κατάχρηση θα πρέπει να πληρώσουν κάποιο έξτρα κόστος από το επόμενο έτος. Ενώ για τους απαιτητικούς πελάτες διαθέτουμε απεριόριστες επιλογές δεδομένων».

Η Jennifer Bilotta πρόσθεσε: Ωστόσογια να ακριβολογούμε στα λεγόμενα μας, ο αριθμός των χρηστών που κάνουν αλόγιστη χρήση των δικτύων μας αυξάνεται. Σχεδόν το 9% των καταναλωτών χρησιμοποίησε περισσότερα από 1 terabyte δεδομένων κατά το τρίτο τρίμηνο, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο σε αντίθεση με την ίδια χρονική περίοδο την περσινή χρονιά».

Η Comcast επέβαλε ήδη το όριο δεδομένων σε 25 πολιτείες στα δυτικά και τα κεντρικά μέρη των ΗΠΑ. Η εταιρεία είχε άρει το όριο δεδομένων για αυτές τις πολιτείες από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο λόγω της πανδημίας. Ενώ τώρα σκοπεύει να εφαρμόσει αυτή την πολιτική στις υπόλοιπες σε άλλες 14 πολιτείες.

Το τμήμα των ευρυζωνικών υπηρεσιών της Comcast έχει ακμάσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού απέκτησε καινούργιους πελάτες σε τέτοιο βαθμό που θεωρείται ρεκόρ για τα χρονικά της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο. Εν τούτοις, ενώ το συγκεκριμένο τμήμα γνωρίζει τρομερά κέρδη, τα καθαρά κέρδη της Comcast μειώθηκαν κατά 37% κατά το τελευταίο τρίμηνο, φτάνοντας στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας