Η Ένωση Βιομηχανιών Ημιαγωγών (αγγλικά: Semiconductor Industry Association) τιμήσε τον πρώην πρόεδρο του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και σχεδιαστή τσιπ Τζον Λ. Χέννεσυ, ο οποίος ίδρυσε το MIPS Computer Systems το 1984 και συν-έγραψε το βιβλίο για το «Πώς να σχεδιάσετε μικροεπεξεργαστές».
Ο Χέννεσυ έλαβε το βραβείο Robert N. Noyce, το οποίο πήρε το όνομα του από τον ιδρυτή της Intel, όπου στην ουσία είναι η υψηλότερη τιμή που δίνεται σε ένα άτομο σε αυτό τον τομέα.
Η βιομηχανία ημιαγωγών κατάφερε να φτάσει συνολικά τα 450 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα, ενώ εκτιμάται πώς με την ανοδική πορεία που ακολουθεί θα φτάσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, σύμφωνα πάντα με την Semiconductor Industry Association.
«Κάθε 10 χρόνια, ο Τζον Λ. Χέννεσυ καταφέρνει να κάνει κάτι πρωτοποριακό», δήλωσε ο Τζεν-Σουν Χουάνγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia και πρώην φοιτητής του Χέννεσυ στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο οποίος μίλησε στη σκηνή μαζί του, μπροστά σε μερικές εκατοντάδες άτομα στο δείπνο που διοργάνωσε η SIA στο κέντρο της πόλης Σαν Χοσέ την Πέμπτη το βράδυ.
Ο Τζον Λ. Χέννεσυ διδάσκει μηχανική chip στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, από το 1977. Έγινε ο 10ος Πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 2000, παραμένοντας στη θέση αυτή μέχρι το 2016. Στη δεκαετία του 1980, με τον David Patterson του UC Berkeley, πρωτοστάτησε στην αρχιτεκτονική επεξεργαστών υπολογιστών RISC. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από την MIPS όπου και έγινε ο επικεφαλής ανταγωνιστής της αρχιτεκτονικής x86 της Intel. Και ενώ η εταιρεία του Χέννεσυ εκ των πραγμάτων δεν κατάφερε να καταστεί ηγέτιδα δύναμη στους επεξεργαστές, θα μπορούσαμε να πούμε όμως ότι η αρχιτεκτονική του τελικά τα κατάφερε, καθώς είναι η βάση για την αρχιτεκτονική του ARM, η οποία ανταγωνίζεται στα ίσα την Intel στη δημιουργία επεξεργαστών για smartphones και συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας (αγγλικά: power-efficient devices).
Σε γενικές γραμμές, ο Τζον Λ. Χέννεσυ θεωρείται αδιαμφισβήτητα μία σπουδαία προσωπικότητα στον τομέα των τσιπ και των επεξεργαστών, κάτι που φυσικά το αναγνωρίζουν ακόμα και οι ανταγωνιστές του, πράγμα που σημαίνει δεν είναι καθόλου τυχαία η διάκριση που έλαβε από την Ένωση Βιομηχανιών Ημιαγωγών.