Η Disney βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αγοράσει το μερίδιο της AT&T στο Hulu

Η Disney βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αγοράσει το μερίδιο της AT&T στο Hulu

Η Disney βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο στην αμερικανική συνδρομητική υπηρεσία προβολής ταινιών και βίντεο Hulu, συγκεκριμένα αυτή την στιγμή διαπραγματεύεται ενεργά με την AT&T για να αγοράσει το μερίδιο της (δηλαδή το 10%), ούτως ώστε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στην εταιρεία.

Η πώληση του μεριδίου της AT&T αναμένεται να φτάσει στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια και θα δώσει στην Disney περίπου το 70% της ιδιοκτησίας στο Hulu. Η Disney κατέχει ήδη το 30% του Hulu και βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης του μεριδίου της 21st Century Fox, η οποία κατέχει το 30%.

Τα ανώτατα στελέχη της AT&T αναφέρθηκαν στην επικείμενη πώληση κατά στο παρελθόν, ανακοινώνοντας το γεγονός σε μια διάσκεψη τον περασμένο, όπου η εταιρεία τους ενδιαφερόταν να πουλήσει το μειοψηφικό μερίδιο της, προφανώς για να αυξήσει τη ρευστότητα στα ταμεία της. Η WarnerMedia, η οποία τώρα ανήκει στην AT&T, επιδιώκει να ξεκινήσει τη δική της υπηρεσία προβολής βίντεο.

Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία αναμφισβήτητα θεωρείται μια ισχυρή κίνηση και για τις δύο εταιρείες, αφού η AT&T θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα εκτιμώμενα 960 εκατομμύρια δολάρια για να εξοφλήσει το υπερβολικό χρέος της (περίπου 183 δισεκατομμύρια δολάρια) και η Disney για να κινηθεί πλησιέστερα στον πλήρη έλεγχο της Hulu, όπου φυσικά θα τις ανοιχτούν διάπλατα νέοι ορίζοντες με την προοπτική να μεγαλώσει την αυτοκρατορία της στον επιχειρηματικό κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Comcast, κατέχει το άλλο 30% στο Hulu, και σύμφωνα με τα λεγόμενα της δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει το μερίδιό της στην εταιρεία. Ο Steve Burke, Διευθύνων Σύμβουλος της NBC Universal, η οποία ανήκει στην Comcast, δήλωσε πρόσφατα στους επενδυτές ό,τι η εταιρεία δεν έχει σκοπό, ούτε ενδιαφέρεται να πουλήσει το μερίδιό της, κάτι που σημαίνει πως στέλνει μήνυμα με έμμεσο τρόπο στους ενδιαφερόμενους να μην μπουν καν στη διαδικασία να προτείνουν οποιαδήποτε πρόταση.

Βέβαια για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, αξίζει να σημειώσουμε πως ο μεγάλος αντίπαλος του Hulu είναι το Netflix που θεωρείται ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον τομέα παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, και φυσικά καταλαβαίνετε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να διαβάλει κανείς το Netflix με την ανοδική πορεία που διαγράφει τα τελευταία έτη, έχοντας σταθερά και διαρκώς αυξημένα έσοδα που του επιτρέπουν να προσφέρει φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες έναντι των αντιπάλων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας