ΑρχικήΕργασίαΗ Jobcase έλαβε 100 εκατ. δολ. χρηματοδότηση για να συνδέσει τους εργαζόμενους...

Η Jobcase έλαβε 100 εκατ. δολ. χρηματοδότηση για να συνδέσει τους εργαζόμενους με τους εργοδότες

Η Jobcase, μια αυτοαποκαλούμενη πλατφόρμα ανοιχτής πρόσβασης για αναζητητές θέσεων εργασίας και εργοδότες, ανακοίνωσε σήμερα ό,τι κατάφερε να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα κύκλο αύξησης μετοχών υπό την αιγίδα της Providence Strategic Growth (PSG).

Το μεγαλύτερο μέρος του νέου κεφαλαίου που συγκεντρώθηκε θα δοθεί στην ανάπτυξη προϊόντων (και ενδεχομένως σε στρατηγικές εξαγορές νέων εταιρειών και συστημάτων), σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Fred Goff, ειδικά στους τομείς της μηχανικής μάθησης, της τεχνητής νοημοσύνης και των API.

Η εταιρεία ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η PSG ως συνεργάτης κατανοεί ό,τι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να περιηγούνται άσκοπα στο διαδίκτυο για να βρουν μία θέση εργασίας. Η Jobcase είναι μια πλατφόρμα όπου βοηθάει έμπρακτα τους ανθρώπους με αποτελεσματικά εργαλεία για να υλοποιήσουν το στόχο τους, απλοποιώντας παράλληλα τη διαδικασία για να βρει ο ενδιαφερόμενος την πολυπόθητη θέση σε μία επιχείρηση.

Η Jobcase ιδρύθηκε το 2015 και απευθύνεται κυρίως στο 70% των ενηλίκων ατόμων στις ΗΠΑ που δεν έχουν κάποιο πτυχίο από το πανεπιστήμιο ή το κολλέγιο, και μάλιστα έχει εφαρμόσει ένα παρόμοιο επιχειρηματικό μοντέλο με το LinkedIn.

Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε διάφορες αγγελίες εργασίας επίσης μπορούν να γράψουν τη δική τους κριτική, ενώ οι επιχειρήσεις λαμβάνουν μια σειρά εργαλείων για να απλοποιήσουν η διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων. Βέβαια για να λέμε την πραγματική αλήθεια, η συγκεκριμένη πλατφόρμα χρεώνει πολύ ακριβά τους εργοδότες, κάτι που είναι πρακτικά λάθος αφού έχει να ανταγωνιστεί αρκετές εταιρείες που παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες σε αυτόν τον τομέα.

Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα παρέχει την δυνατότητα στα άτομα που ψάχνουν εργασία να ζητήσουν συμβουλές σχετικά με την διαδικασία πρόσληψης, όπως για παράδειγμα, πώς να συμπεριφερθούν σε μία συνέντευξη εργασίας, και τι να περιμένουν κατά τη διάρκεια της.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως οι δυνατότητες της πλατφόρμας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ανταγωνιστές της, αλλά επειδή ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος σε αυτό το χώρο, απαιτείται όλες οι πλατφόρμες να παρέχουν κάποια καινοτόμα εργαλεία που θα κάνουν τη διαφορά και δεν θα μιμείται ο ένας τον άλλον, κάτι που είθισται να συμβαίνει κατά κόρον τη σημερινή εποχή.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166