ΑρχικήΕφαρμογέςΤο TikTok εμποδίζει τα άτομα κάτω των 13 ετών να μεταφορτώσουν βίντεο

Το TikTok εμποδίζει τα άτομα κάτω των 13 ετών να μεταφορτώσουν βίντεο

Η TikTok ανακοίνωσε πως πλέον δεν θα επιτρέπει στα παιδιά κάτω των 13 ετών να ανεβάσουν βίντεο, να γράφουν σχόλια, να δημιουργήσουν προφίλ ή να στείλουν μηνύματα, επειδή η αμερικανική κρατική υπηρεσία Federal Trade Commission (αγγλικά: Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) απαιτεί από την εταιρεία να συμμορφωθεί με τον ισχύοντα νόμο περί ιδιωτικού απορρήτου για αυτήν την ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα.

Οι αλλαγές αρχίζουν να ισχύουν από σήμερα για όλους τους νέους και τους υπάρχοντες χρήστες του TikTok, οι οποίοι τώρα προτρέπονται από την εφαρμογή να εισαγάγουν την αληθινή ημερομηνία γέννησης τους, και εφόσον εντοπιστεί κάποιος να ψεύδεται αναφορικά με αυτό το ζήτημα τότε θα κλείνει αυτόματα ο λογαριασμός του.

Ορισμένοι ανήλικοι χρήστες κάτω των δεκατριών ετών έχουν αναφέρει ό,τι οι λογαριασμοί και τα βίντεο τους έχουν διαγραφεί χωρίς προειδοποίηση μετά την εισαγωγή της ημερομηνίας γεννήσεως τους, πράγμα που σημαίνει πως πλέον η εταιρεία δεν αστειεύεται με αυτό το θέμα και δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει επιπλέον χρηματικό πρόστιμο για αθέτηση της συμφωνίας που έχει επισυνάψει με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Η TikTok συμφώνησε να καταβάλει σήμερα 5,70 εκατομμύρια δολάρια στην FTC για να διευθετήσει τις κατηγορίες που τη βαραίνουν, αφού φέρεται να παραβίασε την COPPA, τον νόμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, ο οποίος απαιτεί οι εφαρμογές και οι ιστότοποι να λαμβάνουν την γονική έγκριση για χρήστες κάτω των 13 ετών. Στο πλαίσιο της συμφωνίας διακανονισμού, όλα τα βίντεο που έχουν μεταφορτωθεί προηγουμένως από χρήστες κάτω των 13 ετών θα διαγραφούν και η εταιρεία απαιτείται να συμμορφωθεί με την COPPA κατά την εγγραφή νεότερων χρηστών.

Μερικοί άνθρωποι που είχαν βάλει ασυναίσθητα λάθος ημερομηνία γέννησης, δηλαδή πως ήταν κάτω των δεκατριών ετών, διαμαρτύρονται ό,τι οι λογαριασμοί τους έχουν πλέον εξαφανιστεί, και δεν γνωρίζουν τι να κάνουν για να ενημερώσουν την πλατφόρμα ώστε να αποδείξουν πως έγινε λάθος.

Βέβαια από τη μεριά της η TikTok, απάντησε μέσω του Twitter σε αυτούς τους χρήστες, ζητώντας τους απλά να υποβάλουν το αντίστοιχο Πιστοποιητικό Γέννησης στην ενότητα “Αναφορά προβλήματος” της εφαρμογής, ωστόσο οι χρήστες ανέφεραν ό,τι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, με λίγα λόγια η εταιρεία τα έχει κάνει μαντάρα, και δεν ξέρει τι κάνει από την τρομάρα της, υπό τον φόβο ενός νέου χρηματικού προστίμου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166