Η Edge Innovations δημιούργησε ρομπότ δελφίνι τύπου animatronic

Η Edge Innovations δημιούργησε ρομπότ δελφίνι τύπου animatronic

Η εταιρεία μηχανικής Edge Innovations με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σχεδίασε και δημιούργησε πρόσφατα ένα δελφίνι ρομπότ που μοιάζει και λειτουργεί σχεδόν σαν πραγματικό δελφίνι. Η Edge Innovations ελπίζει ότι αυτό το ρομπότ θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη φυλακισμένη θαλάσσια ζωή σε αξιοθέατα τύπου Seaworld με τις παραλλαγές animatronic που έφτιαξε «Υπάρχουν περίπου 3.000 δελφίνια που βρίσκονται σήμερα σε αιχμαλωσία και χρησιμοποιούνται από τους επιτήδειους επιχειρηματίες για να κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας ως αξιοθέατα τα δελφίνια στο ευρύ κοινό», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Walt Conti. «Επομένως με το καινούργιο δημιούργημα μας, μπορούμε να καλύψουμε την όρεξη και την περιέργεια του κοινού, ωστε οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα θαλάσσια πάρκα να προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι θα παρακολουθούν τα δελφίνια, χωρίς να είναι φυλακισμένα σε κάποιο περιορισμένο χώρο».

Ο συγκεκριμένος τύπος animatronic δελφίνι δημιουργείται από σιλικόνη ιατρικής ποιότητας, με μήκος 8,5 πόδια και περίπου 550 λίβρες. Η εταιρεία αντλεί τη δημιουργία από τις δεκαετίες εμπειρίας που έχει πάνω σε τούτο τον τομέα, αφού προηγουμένως δημιούργησε animatronics για κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ όπως το «Free Willy» και το «Deep Blue Sea».

Το Edge Innovations οραματίζεται τα δελφίνια ως μέρος μιας υγιής εκπαιδευτικής εμπειρίας για παιδιά και γονείς. «Η έκδοση 2.0 του δελφινιού διαθέτει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να προβαίνει σε διάφορες δύσκολες δραστηριότητες, όπως ρηχή κατάδυση, να παραμείνει επιπλέουσα στο νερό, να επιστρέψει στην επιφάνεια από το βυθό, να ίπταται πάνω από το νερό, να προσομοιώνει τους ήχους του δελφινιού, και να κάνει ρεαλιστικές περίτεχνες στροφές στον αέρα», δήλωσε ο Roger Holzberg. Πρώην σκηνοθέτης στη Walt Disney, ο οποίος συνεργάζεται με την κατασκευάστρια εταιρεία πάνω σε αυτό το δελφίνι. «Η επόμενη έκδοση του δελφινιού, η Έκδοση 3.0, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία ανάπτυξης, θα έχει αρκετή ισχύ μπαταρίας για να κολυμπά για συνολικά 10 ώρες χωρίς καμία επαναφόρτιση», δήλωσε ο Holzberg.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτών των animatronics είναι να επαναπροσδιορίσει το ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό δυναμικό του θαλάσσιου κόσμου, με σεβασμό στα θηλαστικά. Τα animatronics είναι τεχνητά πλάσματα που έχουν την ικανότητα να προσφέρουν οποιαδήποτε είδους δραστηριότητα μπορεί να φανταστεί ένα άτομο, όπως θα έκανε ένα αληθινό θαλάσσιο ον.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας