ΑρχικήΕιδήσειςΠέθανε ο πρόεδρος της Samsung, Lee Kun-hee σε ηλικία 78 ετών

Πέθανε ο πρόεδρος της Samsung, Lee Kun-hee σε ηλικία 78 ετών

Πέθανε ο πρόεδρος της Samsung, Lee Kun-hee σε ηλικία 78 ετών, αφού πέρασε περισσότερα από έξι χρόνια στο νοσοκομείο μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη και τον ανάγκασε να παραμείνει εκεί μέσα για όλο αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα. Αυτή η προσωπικότητα κατάφερε να μετατρέψει τη Samsung σε μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, καταδικάστηκε επίσης για δωροδοκία και φοροδιαφυγή και έχει επικριθεί για το γεγονός ότι δεν αναγνώρισε ποτέ τα εργατικά συνδικάτα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι θυγατρικές της Samsung Group είδαν έσοδα 289,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 17% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Νότιας Κορέας. Η επιτυχία της εταιρείας πιστώθηκε στην προεδρία του Lee μεταξύ 1987 – 2008 και 2010 – 2020.

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η ακριβής αιτία θανάτου του Lee Kun-hee, ούτε είναι γνωστό εάν άφησε διαθήκη σε κάποια κοντινά του πρόσωπα. Αξίζει να σημειωθεί για εκείνους που δεν γνωρίζουν πως η Samsung είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, και η κατάσταση σχετικά με τη διαδοχή του φαντάζει με ένα περίπλοκο γρίφο που ενδεχομένως να δημιουργηθούν πολλές προστριβές, αφού είναι πολλά τα οφέλη για τους μνηστήρες αυτής της θέσης. Ο Λι άφησε πίσω του μια γυναίκα και τρία παιδιά.

Ο Park Sang-in, καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, σχολίασε αναφορικά με την διαδοχή του νέου προέδρου στη Samsung: «Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που ο Lee άρχισε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με συνέπεια να μην εμφανίζεται δημοσίως. Αν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των παιδιών, τότε η διαδικασία διαδοχής στη Samsung θα καταστεί μία εύκολη υπόθεση. Εάν όχι, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διαμάχης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, και κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει όλη αυτή η προστριβή, αφού ενδεχομένως να τιναχθεί ολόκληρη επιχείρηση στον αέρα από καπρίτσιο».

Η κηδεία του Lee Kun-hee θα πραγματοποιηθεί μόνο μεταξύ των μελών της οικογένειας σύμφωνα με την ίδια τη Samsung. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πότε ή πού θα γίνει η κηδεία, ούτως ώστε να μην συγκεντρωθεί κόσμος, λόγω και της πανδημίας που επικρατεί την δεδομένη χρονική στιγμή.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166