PayPal και Venmo θα δέχονται όλα τα ψηφιακά νομίσματα

PayPal και Venmo θα δέχονται όλα τα ψηφιακά νομίσματα

Η PayPal ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αρχίσει να υποστηρίζει και τα κρυπτονομίσματα, μαζί με τα αληθινά χρήματα, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε κάτοχο λογαριασμού PayPal να αποθηκεύει, να αγοράζει και να πωλεί ψηφιακά νομίσματα, ενώ η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτή η ενέργεια από τη μεριά της PayPal, την καθιστά μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στον χρηματοοικονομικό τομέα που υιοθετεί τα κρυπτονομίσματα, ανοίγοντας το δρόμο και στις ανταγωνίστριες εταιρείες να μπουν ενεργά και αυτές στο παιχνίδι, αφού αδιαμφισβήτητα θεωρείται μία πολλά υποσχόμενη αγορά που έχει τα εχέγγυα να προσφέρει υψηλά κέρδη σε όσους εκμεταλλευτούν σωστά τις ευκαιρίες που τους δίνονται.

Η άμεση ανταγωνίστρια του PayPal, η Square ξεκίνησε την υποστήριξη για bitcoin το 2018 μέσω της εφαρμογής Cash. Ωστόσο, το PayPal προχωρά ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας μία πλειάδα κρυπτονομισμάτων, όπως Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin. Επίσης, η PayPal σχεδιάζει να επεκτείνει τη στήριξη της θυγατρικής της, την Venmo ούτως ώστε να μπορεί η συγκεκριμένη υπηρεσία να καταστεί διαθέσιμη ταυτόχρονα σε πολλές χώρες του πλανήτη για αποστολή ψηφιακών νομισμάτων, αρχής γενομένης από το 2021.

Το PayPal καθίσταται πλέον ως ένα σημαντικό ψηφιακό πορτοφόλι και ένα μέσο ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων. Αυτό θα οδηγήσει ταυτόχρονα σε σημαντική αύξηση της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων σε καθημερινούς χρήστες και διαδικτυακούς εμπόρους. Σύμφωνα με τις αναφορές, το PayPal έχει περισσότερους από 346 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς, εκ των οποίων 26 εκατομμύρια είναι έμποροι. «Η μετάβαση στις συναλλαγές σε ψηφιακό νόμισμα είναι αναπόφευκτη, ενώ παράλληλα φέρνει αρκετά πλεονεκτήματα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη που θα τα χρησιμοποιούν. Αυξάνει επίσης την αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα και την ανθεκτικότητα του συστήματος πληρωμών, καθώς και την ικανότητα των κυβερνήσεων να εκταμιεύουν χρήματα στους πολίτες γρήγορα και αποτελεσματικά », δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal, Dan Schulman. «Η παγκόσμια εμβέλεια του PayPal, η τεχνογνωσία ψηφιακών πληρωμών, το δισδιάστατο δίκτυο και οι ισχυροί έλεγχοι ασφάλειας και συμμόρφωσης με τους κανονισμούς, του παρέχουν την ευκαιρία να διευκολύνουν τους πελάτες να χρησιμοποιούν αυτό το είδος των ψηφιακών νομισμάτων».

Σύμφωνα με τον Schulman, το PayPal «ανυπομονεί να συνεργαστεί με κεντρικές τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως» για την υποστήριξη των κρυπτονομισμάτων».

Οι συναλλαγές στην πλατφόρμα του PayPal θα διευθετούνται με παραδοσιακό νόμισμα fiat, έτσι ώστε οι έμποροι να μην χρειάζεται να μετατρέπουν τα ψηφιακά νομίσματα σε δολάρια για μια συναλλαγή. Ωστόσο, το PayPal θέτει κάποιους περιορισμούς στους χρήστες στην αγορά κρυπτονομισμάτων σε όλη την πλατφόρμα του. Οι υπάρχοντες κάτοχοι ψηφιακών νομισμάτων δεν μπορούν να μεταφέρουν τα περιεχόμενα άλλων ψηφιακών πορτοφολιών στην πλατφόρμα PayPal.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποια και πόσα κρυπτονομίσματα θα είναι διαθέσιμα. Σύμφωνα με μια πηγή του κλάδου, πολλοί αναμένουν ότι το PayPal θα «συνεργαστεί με πολλαπλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για να αυξηθεί η ρευστότητα.» Μια άλλη πηγή δήλωσε ότι η υπηρεσία του PayPal μπορεί να τεθεί σε λειτουργία «τους επόμενους τρεις μήνες ή ίσως και πιο νωρίτερα». Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, το Coinbase με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και το Bitstamp με έδρα το Λουξεμβούργο αναφέρθηκαν ως πιθανοί υποψήφιοι για συνεργασία μαζί της. Η Paypal έχει μια μακρά και ισχυρή σχέση με το Coinbase, που χρονολογείται από τις αρχές του 2018. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, η Coinbase έκανε άμεσες αναλήψεις fiat στο PayPal και διατέθηκε σε πελάτες των ΗΠΑ. Το 2019, οι ευρωπαίοι χρήστες του Coinbase μπορούσαν να κάνουν ανάληψη στους λογαριασμούς τους στο PayPal, ενω λίγο αργότερα ακολούθησαν και οι καναδοί χρήστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας