Η ΕΕ θα διευκολύνει την εύρεση χρηματοδότησης μέσω crowdfunding

Η ΕΕ θα διευκολύνει την εύρεση χρηματοδότησης μέσω crowdfunding

Η ΕΕ θα διευκολύνει την εύρεση χρηματοδότησης μέσω crowdfunding.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να προωθήσει τον εαυτό της ως ένα πιο ελκυστικό σημείο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, εισάγοντας νέους κανονισμούς γύρω από το crowdfunding.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν προτείνει ένα νομοσχέδιο που θα προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε πλατφόρμες εύρεσης χρηματοδότησης. Το σημερινό πρόβλημα με τη συγκέντρωση κεφαλαίων στην Ευρώπη είναι ότι δεν υπάρχουν νόμοι που να προωθούν αυτή την μεθοδολογία, πράγμα που σημαίνει ότι οι νεοσύστατες εταιρείες βρίσκονται συχνά σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα συχνά να επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξή τους.

Ο Επίτροπος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Valdis Dombrovskis, δήλωσε ότι μια τέτοιου είδους άδεια χρήσης τύπου crowdfunding από την ΕΕ θα βοηθήσει στην προσέλκυση καινούργιων εταιρειών. Επίσης η εύρεση χρηματοδότησης μέσω του crowdfunding θα δώσει περισσότερα εφόδια στους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να επικεντρωθούν στις ιδέες τους, κάτι που μέχρι τώρα φάνταζε μία πολύπλοκη διαδικασία.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι: Αντί να πρέπει να συμμορφωθούν με διαφορετικά ρυθμιστικά καθεστώτα, οι πλατφόρμες εύρεσης χρηματοδότησης, πλέον θα πρέπει να συμμορφώνονται με ένα μόνο σύνολο κανόνων, τόσο όταν λειτουργούν στην εγχώρια αγορά τους, όσο και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές θα επωμιστούν πολλά οφέλη από αυτήν την ενέργεια, καθώς ένα υγιές νομικό πλαίσιο θα προσφέρει σημαντικό επίπεδο ασφάλειας και προστασίας προς αυτούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας