Οι Βρετανοί αρέσκονται να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές έναντι των κινητών συσκευών

Οι Βρετανοί αρέσκονται να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές έναντι των κινητών συσκευών

Οι Βρετανοί αρέσκονται να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές έναντι των κινητών συσκευών.

Αν και οι πωλήσεις επιτραπέζιων υπολογιστών συνεχίζονται να μειώνονται συστηματικά σε παγκόσμιο επίπεδο, νέες έρευνες αποκάλυψαν ότι το 66% των Βρετανών εξακολουθούν να αρέσκονται στην χρήση της συμβατικής μεθόδου των PC.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το γιγάντιο ηλεκτρονικό κατάστημα reichelt, τα ευρήματά μας παραπέμπουν στο γεγονός ότι: Αν και η υιοθεσία της κινητής τηλεφωνίας έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, πολλοί ενήλικες χρήστες άνω των 30 ετών επέλεξαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους επιτραπέζιους υπολογιστές, άσχετα αν δεν σκόπευαν να αγοράσουν κάποιο νέο PC.

Από τους ερωτηθέντες, μόνο το 7% σχεδιάζει να αγοράσει νέο υπολογιστή εντός των επόμενων 12 μηνών. Επιπλέον, μόνο το 37% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-24 ετών κατέχουν επί του παρόντος κάποιο επιτραπέζιο υπολογιστή, σε σύγκριση με το 79% στα άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών. Συνολικά το 33% των Βρετανών κατέχουν ένα επιτραπέζιο υπολογιστή που δεν χρησιμοποιούν πλέον.

Παρεμπιπτόντως αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι οι πωλήσεις επιτραπέζιων υπολογιστών μειώθηκαν για πρώτη φορά κατά 100 εκατομμύρια. Ωστόσο, διαφορές εμπεριστατωμένες έρευνες βλέπουν κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αφού το 45% σκοπεύει να βάλει στην άκρη τους επιτραπέζιους υπολογιστές, έχοντας ως πρώτη επιλογή για καθημερινή χρήση τις κινητές συσκευές.

Ως αποτέλεσμα της μετάβασης προς πιο κινητές συσκευές , ο συντελεστής συσκευών 2 in 1 προβλέπεται να αυξηθεί λόγω της ιδιαίτερης ευχρηστίας τους Ωστόσο, οι συσκευές 2 in 1 δεν κατάφεραν να εδραιωθούν ως πραγματικοί ως ανάδοχοι των επιτραπέζιων υπολογιστών, με το 84% να μην έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο 2 in 1 , και μόνο το 5% των χρηστών στο Ηνωμένο Βασίλειο να κατέχουν τέτοιου είδους μηχανήματα.