Ο Alibaba εισέρχεται επιθετικά στην κβαντική υπολογιστική

Ο Alibaba εισέρχεται επιθετικά στην κβαντική υπολογιστική

Ο Alibaba εισέρχεται επιθετικά στην κβαντική υπολογιστική.

Προκειμένου να δοθεί στους χρήστες του η δυνατότητα να τρέχουν και να δοκιμάζουν προσαρμοσμένους κβαντικούς κώδικες, το Alibaba Cloud και η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (CAS) έχουν ξεκινήσει το υπεραγώγιμο σύννεφο κβαντικών υπολογιστών που τροφοδοτείται από έναν κβαντικό επεξεργαστή με 11 κβαντικά bits (qubits).

Η εκκίνηση του συστήματος από μεριάς του Alibaba έρχεται ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της IBM του δικού της κβαντικού υπολογιστή βασισμένου στο σύννεφο (five-qubit cloud-based quantum computer), που από τότε έχει επεκταθεί στα 20 qubits.

Η πλατφόρμα Cloud Computing της Quantum Computing της Alibaba δεν είναι η δεύτερη πιο γρήγορη μετά από εκείνης της IBM, αφού επί του παρόντος πρώτο έρχεται το πρωτοποριακό quantum computing pioneer D-Wave που ισχυρίζεται ότι έχει κατασκευάσει μηχανές με 2.000 qubits.

Ο επικεφαλής της Quantum Technology Scientist στο Alibaba Cloud, ο Δρ Shi Yaoun, εξήγησε την απόφαση της εταιρείας να φέρει τις υπηρεσίες κβαντικών υπολογιστών στο σύννεφο , λέγοντας:

«Με την εισαγωγή κβαντικών υπολογιστικών υπηρεσιών στο cloud, διευκολύνουμε τους χρήστες μας να πειραματιστούν με κβαντικές εφαρμογές σε ένα πραγματικό περιβάλλον για να κατανοήσουν καλύτερα την ιδιότητα και τις επιδόσεις του hardware, καθώς και να ηγηθούν παγκοσμίως στο δρόμο για την ανάπτυξη των κβαντικών εργαλείων και των λογισμικών . Η εμπειρία που προσφέρουμε στο χρήστη βασισμένη στο σύννεφοθα μας βοηθήσει χωρίς καμία αμφιβολία να ενισχύσουμε περαιτέρω την πλατφόρμα μας».

Το Alibaba Cloud εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα των κβαντικών υπολογιστών, και τον Ιούλιο του 2015 η εταιρεία σε συνεργασία με την CAS ίδρυσαν το πρώτο εργαστήριο κβαντικών υπολογιστών στην Ασία. Επίσης, μπόρεσαν να δημιουργήσουν την πρώτη κβαντική κρυπτογράφηση με βάση το σύννεφο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας