Η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τα παιδιά, αλλά και τις επιχειρήσεις

Η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τα παιδιά, αλλά και τις επιχειρήσεις

Παραφράζοντας ελαφρώς και πάντα με σεβασμό τη γνωστή ρήση του Πλάτωνα περί εκπαίδευσης που έχει αφήσει ιστορία και λέει το εξής, η εκπαίδευση είναι ο δρόμος μέσω του οποίου μπορεί κανείς να αλλάξει την κατεύθυνση της ζωής του και της επαγγελματικής του πορείας.

Σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται και κινείται μοναδικό όπλο του ανθρώπου του σήμερα είναι η συνεχής και δια βίου εκπαίδευση. Αυτή η ανάγκη της αγοράς είναι που καθιστά την επένδυση στο χώρο της εκπαίδευσης την κίνηση που θα εξασφαλίσει στον επιχειρηματία το επίπεδο ζωής και την ασφάλεια που λείπει από την ταραγμένη αυτή εποχή.

Όσο η κρατική δημόσια εκπαίδευση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, όσο οι ανάγκες του τελευταίου διευρύνονται ταχύτατα και όσο οι ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς κάνουν απαραίτητη τη διά βίου εκπαίδευση των στελεχών της, τόσο θα μεγαλώνει η ζήτηση για ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Είτε πρόκειται για φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, είτε για ξένες γλώσσες, είτε για άλλα concept παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών, θα δημιουργούνται συνεχώς νέες ευκαιρίες ανάδειξης και αξιοποίησης του κλάδου της εκπαίδευσης, με όχημα το θεσμό του franchising.

Η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τα παιδιά

Πλάθοντας τους ηγέτες του μέλλοντος

Η σημερινή οικογένεια έχει πόρους και θέλει να επενδύσει στην εκπαίδευση των παιδιών της, αλλά δεν γνωρίζει που να προσανατολιστεί και ενώ τα σχολεία εντάσσουν στα προγράμματά τους και δεύτερη ξένη γλώσσα, τα ίδια αδυνατούν να καλύψουν σωστά την πρώτη γλώσσα. Οπότε και πάλι υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για την αγορά εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, τα νέα δεδομένα και οι σύγχρονες απαιτήσεις της εργασιακής αγοράς, καθώς και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στον επαγγελματικό τομέα έχουν αναγάγει σε ανάγκη της εποχής μας την είσοδο των νέων σε σχολές πρώτης προτίμησης, αναβαθμίζοντας παράλληλα το ρόλο της σωστής προετοιμασίας κατά τη διάρκεια της φοίτησης των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό, η αναζήτηση ολοκληρωμένων λύσεων όσον αφορά στη σωστή προετοιμασία μαθητών για την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που μόνο οργανωμένες αλυσίδες φροντιστηρίων μπορούν να παρέχουν, αποτελεί πλέον αναγκαιότητα.

Μέσα από ειδικές εκδόσεις, χρήση νέας τεχνολογίας (Ιnternet, e-learning), σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού, και σύγχρονο περιβάλλον, τα οργανωμένα φροντιστήρια του χώρου και ιδιαίτερα αυτά που ανήκουν σε οργανωμένες αλυσίδες που λειτουργούν μέσω franchising έχουν αποκτήσει πλέον άλλο προσανατολισμό, με σεβασμό στην ιδιαίτερη προσωπικότητα και τα ταλέντα του κάθε μαθητή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη Μέση Εκπαίδευση και αφορά καθηγητές οι οποίοι αναζητούν διέξοδο από την ανεργία στην επαγγελματική ασφάλεια.

Καθώς το επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον μεταλλάσσεται συνεχώς, η διάρκεια της επαγγελματικής ζωής του ανθρώπου αυξάνεται (από τα 20 έως τα 65 του χρόνια), η ανάγκη για διά βίου εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο ορατή. Το γεγονός ότι η καμπύλη ζωής των επιχειρήσεων και των κλάδων διαρκώς συρρικνώνεται, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος, είτε άνδρας είτε γυναίκα, οφείλει να προσαρμόζεται συνεχώς σε νέες καμπύλες και νέους κλάδους.

Δηλαδή, για να μπορέσει να παρατείνει τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής, πρέπει συνεχώς να αλλάζει πορεία και προσανατολισμό. Οπότε σε κάθε φάση εισέρχεται η ανάγκη όχι μόνο της συμπληρωματικής εκπαίδευσης αλλά και της επανεκπαίδευσης.

Η επένδυση στην εκπαίδευση

Σε εποχές κρίσης ο Έλληνας πάντα στρεφόταν στην εκπαίδευση και την κατάρτιση χρησιμοποιώντας την σαν όπλο αντιμετώπισης των δυσχερειών. Για αυτό ακριβώς το λόγο ο κλάδος της εκπαίδευσης είναι από τους ελάχιστους που δεν επλήγει από την οικονομική ύφεση. Επενδύοντας σε franchise που παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης κανείς αποφεύγει τον σκόπελο της προμήθειας και του stock προϊόντων σε μια επιχείρηση με χαμηλά και ελεγχόμενα λειτουργικά κόστη και σημαντικότατη κερδοφορία, η οποία μπορεί να αποφέρει απόσβεση του επενδυμένου κεφαλαίου σε ταχύτατο χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται δυνατή η άμεση απόσβεση της αρχικής επένδυσης του franchisee αλλά και η εξασφάλιση ενός ικανού και σταθερού εισοδήματος με συνεχείς προοπτικές ανάπτυξης καταλήγοντας στην δια βίου εξασφάλιση μιας ασφαλούς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας