Η Embracer Group απέκτησε 12 στούντιο παιχνιδιών και μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων

Η Embracer Group απέκτησε 12 στούντιο παιχνιδιών και μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων

Συμβαίνουν συγκλονιστικά πράγματα για την Embracer Group (πρώην Nordic Games Publishing AB και THQ Nordic AB), αφού ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει 12 στούντιο παιχνιδιών και μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

Παρόλο που αυτές οι εταιρείες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών δεν θεωρούνται τεράστια ονόματα. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι σημαντικά εργαλεία στην φαρέτρα του γνωστού εκδότη παιχνιδιών με έδρα τη Σουηδία. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως η Embracer Group προέβη το Σεπτέμβριο σε εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft, για 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αποδεικνύοντας ότι έχει βαλθεί να φέρει τα πάνω κάτω στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών και κάποια στιγμή να καταστεί ηγέτης, μία πραγματικά δύσκολη υπόθεση που απαιτεί αρκετά χρήματα και παράλληλα τεράστιο κόπο.

Τα στούντιο που αποκτήθηκαν περιλαμβάνουν την Thinking Ape Entertainment από τον Καναδά με 82 άτομα εργατικό δυναμικό, την Nimble Giant Entertainment από την Αργεντινή 75 υπαλλήλους, την Mad Head Games από την Σερβία με 130 υπαλλήλους, την Snapshot Games από την Βουλγαρία με 65 εργαζομένους, την 34BigThings από την Ιταλία με 28 υπαλλήλους, την Zen Studios από την Ουγγαρία με 65 εργαζομένους, τηην IUGO Mobile Entertainment από τον Καναδά με 86 άτομα προσωπικό, την Purple Lamp Studios από την Αυστρία με 38 άτομα εργατικό δυναμικό, την Quantic Lab από την Ρουμανία με 390 υπαλλήλους, την Coffee Stain North με 22 εργαζομένους, την Flying Wild Hog από την Πολωνία με 260 υπαλλήλους και την Silent Games από την Αγγλία με 30 άτομα προσωπικό.

Αγόρασε επίσης την Sandbox Strategies, που έχει ως κύρια δραστηριότητα τις δημόσιες σχέσεις (PR) με έδρα τη Νέα Υόρκη. Τα 11 στούντιο και ο οργανισμός δημοσίων σχέσεων προσθέτουν τουλάχιστον άλλους 1.273 νέους υπαλλήλους στον σουηδικό όμιλο, ξεπερνώντας αισίως τους 5.000 εργαζόμενους, ένα πραγματικά αστρονομικό νούμερο για την βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Η εταιρεία Karlstad, που εδρεύει στη Σουηδία, δήλωσε ότι έχει 135 παιχνίδια στην κατοχή της αυτή τη στιγμή, από 118 τον Μάιο που ήταν τον περασμένο Μάιο. Ο ερευνητής της αγοράς στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, η Newzoo αναμένει ότι τα έσοδα στη βιομηχανία των παιχνιδιών θα φτάσουν τα 174,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, χάρη εν μέρει στους παίκτες που διασκεδάζουν ασταμάτητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Embracer συγκέντρωσε 661 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά μέσω πώλησης μετοχών στις 8 Οκτωβρίου.

Ο όμιλος Embracer Group ανέφερε τα οικονομικά στοιχεία για το προηγούμενο τρίμηνο, λέγοντας πως οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 89% για το τρίτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου με έσοδα της τάξεως των 276,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 112,3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Σουηδός εκδότης παιχνιδιών εξήγησε πως θα προβεί σε περισσότερες εξαγορές κατά το επόμενο διάστημα, χωρίς όμως να θέτει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Embracer Group, ο Lars Wingefors είπε ότι έχουν πλησιάσει την εταιρεία του περισσότεροι από 100 επενδυτές που «θέλουν να γίνουν μέλη της οικογένειας Embracer».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας