Τα 10 κορυφαία DApps του Ethereum έφτασαν του 1 εκάτ. χρήστες αυτό το μήνα

Τα 10 κορυφαία DApps του Ethereum έφτασαν του 1 εκάτ. χρήστες αυτό το μήνα

Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές που υποστηρίζονται από το Ethereum και είναι ευρέως γνωστές παγκοσμίως ως DApps, έχουν προσελκύσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης DappRadar.

Αυτό το ορόσημο έρχεται καθώς το ενδιαφέρον για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, που συνήθως αναφέρεται ως DeFi, έλαβε έναν δεύτερο κύμα ανανεωμένου ενδιαφέροντος (για πολλούς και διάφορους λόγους), με τον αριθμό των χρηστών να αυξάνεται κατά 11% τις πρώτες 11 ημέρες του Νοεμβρίου.

Τα δέκα DApps, έξι από τα οποία παρέχουν υπηρεσίες «DeFi και ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων», αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό όγκο συναλλαγών τις τελευταίες 30 ημέρες.

Τα τρία κορυφαία DApps, και πιο συγκεκριμένα το DeFi Swap, το Uniswap και το Compound του Crypto.com, αντιπροσωπεύουν την μερίδα του Λέοντος, με περισσότερους από 930 χιλιάδες χρήστες. Το DeFi Swap είχε 509.6 χιλιάδες χρήστες, το Uniswap είχε 276.7 χιλιάδες χρήστες και το Compound είχε 143.9 χιλιάδες χρήστες. Κανένα από τα υπόλοιπα επτά DApps δεν είχε περισσότερους από 30.000 χρήστες κατά τη διάρκεια του μήνα.

Τα δεδομένα του Dune Analytics υποδηλώνουν ότι ένας μεμονωμένος χρήστης DeFi μπορεί να έχει πολλές διευθύνσεις και να αλληλεπιδράσει με πολλά DApps σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια ενός μήνα, καθιστώντας δύσκολη την ακριβή εκτίμηση των πραγματικών αριθμών χρηστών αναφορικά με την επισκεψιμότητα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο συνολικός αθροιστικός αριθμός των μοναδικών διευθύνσεων πορτοφολιών για χρήστες DeFi είναι 901 χιλιάδες, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για εκτιμήσεις και εικασίες και όχι για κάποιο ακριβή αριθμό.

Τα τέσσερις DApps που δεν κατηγοριοποιούνται ως DeFi ή πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, αλλά κατατάσσονται στην κορυφαία δεκάδα του DappRadar περιλαμβάνουν την Rangble, και το παιχνίδι AFie Infinity που υποστηρίζεται από NFT. Οι υπόλοιπες εφαρμογές, το Forsage και το HEX, περιγράφονται ως «επενδύσεις υψηλού κινδύνου» από την DappRadar και δυνητικά αποτελούν κίνδυνο για τον πλούτο σας.

Τα DeFi DApps είναι πιο πιθανό να δουν αστάθεια στους αριθμούς χρηστών, καθώς η δραστηριότητά τους υπόκειται στην ιδιοτροπία των κερδοσκόπων μέσα στην αγορά. Επιπλέον, άλλες κατηγορίες, όπως τα παιχνίδια DApps, είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν από τις διακυμάνσεις των τιμών.

Τον Οκτώβριο, φαινόταν ότι είχε σκάσει η φούσκα στον τομέα του DeFi, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων ενεργών διευθύνσεων μειώθηκε από 176 χιλιάδες σε λιγότερο από 20 χιλιάδες, όμως όλα αυτά ανατράπηκαν τον επόμενο μήνα που έγινε πραγματικά χαλασμός, αφού όπως προαναφέρθηκε έφτασε τις 930 χιλιάδες ενεργές διευθύνσεις, σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης Coin Metrics.

Ωστόσο, αποδείχθηκε πως δεν ήταν φούσκα το DeFi, απλά μάλλον μία κατακόρυφη πτώση που χαρακτηρίστηκε ως διακύμανση.

Ο αριθμός των συνολικών ενεργών χρηστών στο Ethereum αυξήθηκε τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στο υψηλότερο σημείο κατά τους τελευταίους 33 μήνες. Επίσης, τα δεδομένα από την πλατφόρμα Glassnode Studio που συλλέγει αναλυτικά στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των ενεργών διευθύνσεων αυξήθηκε από 2,8 εκατομμύρια που ήταν τον Ιανουάριο σε 5,9 εκατομμύρια τον Οκτώβριο.

Παρά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των DApps στο Ethereum, αυτό το υψηλό σημείο, των 1 εκατομμυρίου ενεργών χρηστών του περασμένου μήνα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 20% των συνολικών ενεργών διευθύνσεων του Οκτωβρίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη στο οικοσύστημα DApp.

Αλλά και πάλι, δεν είναι σαφές, πόσοι από τους 1 εκατομμύριο ενεργούς χρήστες είναι μοναδικοί χρήστες. Σίγουρα, ορισμένοι χρήστες θα χρησιμοποιούν το ίδιο DApp πολλές φορές το μήνα και άλλοι μπορεί να χρησιμοποιούν πολλαπλά DApps, αυξάνοντας περαιτέρω τους αριθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας