Η εμφάνιση μετράει ευρώ και μπορείς να την εξαργυρώσεις

Η εμφάνιση μετράει ευρώ και μπορείς να την εξαργυρώσεις

Η εμφάνιση μετράει ευρώ και μπορείς να την εξαργυρώσεις. Ανέβασε τις μετοχές σου στο γραφείο κάνοντας μια απλή κίνηση: πέρνα λίγη ώρα μπροστά στον καθρέφτη, φορώντας τα σωστά ενδύματα, και θα φορώντας τα σωστά ενδύματα ότι η εξωτερική σου εικόνα είναι ένα εργαλείο που θα σου ανοίξει περαιτέρω πόρτες.

Καμιά φορά είναι τόσο απλό: οι άνθρωποι που δείχνουν πιο όμορφοι και υγιείς κερδίζουν και το χρήμα. Οι γυναίκες το ξέρουν εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό και περνούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους μπροστά στον καθρέπτη. Για τους άντρες, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Εσύ δεν κουβαλάς μαζί σου νεσεσέρ με κραγιόν και μάσκαρα. Μπορείς, όμως, να μάθεις μικρά κόλπα, για να εκμεταλλεύεσαι την εμφάνισή σου και να ανεβάζεις συνεχώς την τιμή της μετοχής σου στο χρηματιστήριο της εργασίας.

Δείξε το καλό σου πρόσωπο

Οι οικονομολόγοι έχουν αποδείξει ότι ψηφοφόροι στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στη Φινλανδία και τη Γερμανία προτιμούν έναν ωραίο πολιτικό από ένα συνομήλικό του πιο άσχημο. Ο Daniel Hamermesh, συγκεκριμένα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που είναι όμορφοι κερδίζουν σε όλους τους τομείς: από τη διαφήμιση μέχρι τη δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι ψάχνουν για μοντέλα. Απλώς ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση χαμογελά συχνότερα και γίνεται πιο αγαπητός. Ετσι μπορεί να πάρει ευκολότερα πρωτοβουλίες και να κάνει πιο τολμηρές προτάσεις κερδίζοντας στα σημεία. Πίστεψε στον εαυτό σου και νιώσε νικητής. Για να ανέβεις στα μάτια των άλλων, πρέπει πρώτα να ανέβεις στα δικά σου.

Επένδυσε στο σώμα σου

Οι γυναίκες ξοδεύουν λεφτά για ρούχα και καλλυντικά. Σύμφωνα με την έρευνα, με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουν την εμφάνισή τους κι ανεβάζουν τις μετοχές τους. Εσύ δεν χρειάζεται να βγεις βόλτα στις βιτρίνες – αρκεί να βάλεις τα χρήματά σου εκεί που πρέπει. Κλείσε το ετήσιο πρόγραμμα στο γυμναστήριο και ξεκίνα καθημερινή γυμναστική. Ενας υπάλληλος που δείχνει υγιής και αθλητικός κάνει καλύτερη εντύπωση στον προϊστάμενο και τους συναδέλφους του. Άλλωστε, υπάρχει κανείς που δεν θαυμάζει ένα ωραίο σώμα; Εκτός από τους μυς σου, με τη γυμναστική θα τονωθεί και η ψυχολογία σου, πράγμα που θα σε κάνει πολύ πιο δυνατό παίκτη στην αρένα του γραφείου.

Ανανέωσε τον εαυτό σου

Μπορεί για σένα ο καθρέφτης και το ραντεβού στο κομμωτήριο να είναι ακόμη λέξεις ταμπού. Ξεπέρνα το. Η έρευνα των οικονομολόγων Jayoti Das και Stephen DeLoach έδειξε ότι, όταν αφιερώνεις χρόνο στην προσωπική σου περιποίηση, ουσιαστικά επενδύεις σε ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον. Δέκα λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να αυξήσεις το μισθό σου κατά 6%. Δοκίμασε, λοιπόν, ένα νέο κούρεμα, πάρε την απόφαση να ξυρίζεσαι κάθε μέρα, διάλεξε τα ρούχα που θα φορέσεις από την προηγούμενη και όχι πέντε λεπτά πριν φύγεις για το γραφείο. Τέλος, χρησιμοποίησε τα καλλυντικά που σου έφεραν δώρο στα γενέθλια σου. Πίστεψέ το: όταν η τσέπη σου γεμίσει, θα αισθανθείς πιο άντρας από ποτέ.

Και κάτι τελευταίο που χρήζει εξίσου άξιο αναφοράς: Όταν ένας άνθρωπος φροντίζει τον εαυτό του σημαίνει πως ενδιαφέρεται να γίνει καλύτερος, επίσης έτσι θα κερδίσει, όχι μόνο τον θαυμασμό των συνανθρώπων του για τον καλλωπισμό που εκπέμπει, αλλά παράλληλα εφόσον είναι υπάλληλος και έρχεται σε συχνή επαφή με τους πελάτες θα κατορθώσει ενδεχομένως με τη γοητεία του να επιτύχει επιπλέον πωλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας