Η εν κινήσει εργασία εξακολουθεί να προκαλεί πονοκεφάλους στις επιχειρήσεις

Η εν κινήσει εργασία εξακολουθεί να προκαλεί πονοκεφάλους στις επιχειρήσεις

Η εν κινήσει εργασία εξακολουθεί να προκαλεί πονοκεφάλους στις επιχειρήσεις, αφού αναμφισβήτητα υπάρχουν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.

Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζουν ότι η κινητή και η απομακρυσμένη εργασία συνοδεύεται με ένα μεγάλο σύνολο προβλημάτων και κινδύνων. Αυτό ο παράγοντας επιβεβαιώνεται και από τη νέα έκθεση της Apricorn, η οποία λέει επίσης ότι σχεδόν μία στις πέντε (18%) εταιρείες πιστεύουν ότι οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι τους δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια.

Κάθε εταιρεία έχει τουλάχιστον έναν υπάλληλο που εργάζεται εξ αποστάσεως, και επιδίδεται σε αυτή την μορφή εργασίας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Κατά μέσο όρο το 37% του προσωπικού το πράττει συχνά πυκνά. Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες για την αποτροπή του μοιραίου γεγονότος, για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή, το 44% των εταιρειών εξακολουθεί να αναμένει ότι οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι θα τους εκθέσουν σε κινδύνους . Το ένα τρίτο (32%) δήλωσε ότι η εταιρεία τους έχει ήδη βιώσει απώλεια δεδομένων ως άμεσο αποτέλεσμα της κινητής εργασίας και το 30% ανησυχεί μήπως δεν συμμορφώνεται με τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

Περισσότερο από το ήμισυ (53%) των ανώτατων στελεχών σε επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφερε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα περιλαμβάνουν την πολυπλοκότητα και τη διαχείριση της χρήσης της τεχνολογίας από τους εργαζόμενους. Η πλειοψηφία λέει ότι οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να συμμορφωθούν, αλλά δεν έχουν τις δεξιότητες για να παραμείνουν ασφαλείς.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (29%) απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν τα αποθηκευμένα δεδομένα και πληροφορίες στις κινητές τους συσκευές ενώ εργάζονται εν κινήσει, και το 22% ζήτησε από τους υπαλλήλους τους να κάνουν το ίδιο, αλλά δεν μπορούν να το επιβάλουν.

Ο Jon Fielding, Διευθύνων Σύμβουλος της Apricorn δήλωσε: Ο αριθμός των επιχειρήσεων που εμποδίζουν τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης των δεδομένων έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τις απαντήσεις στην ίδια ερώτηση το 2017. Η μονομερής απαγόρευση δεν είναι η λύση και αγνοεί το πρόβλημα, αντί να το λύνει, παρουσιάζοντας ένα εμπόδιο στην αποτελεσματική εργασία. Αντ ‘αυτού, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παράσχουν συσκευές που κρυπτογραφούν τις ευαίσθητες πληροφορίες και έχουν εγκριθεί από την εταιρεία, οι οποίες παρέχονται μόνο σε προσωπικό με δικαιολογημένη επιχειρησιακή περίπτωση. Οι εγκεκριμένες συσκευές πρέπει στη συνέχεια να καταταγούν σε κάποια λίστα που συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποδομές πληροφορικής, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε μη εγκεκριμένα άτομα ή μέσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας