ΑρχικήΟχήματαΗ Enel X θα τοποθετήσει 200 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έως το...

Η Enel X θα τοποθετήσει 200 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2021 στα McDonald’s της Ιταλίας

Η Enel X συνεχίζει να συνάπτει νέες σπουδαίες συμφωνίες που επιτρέπουν την εξάπλωση των υποδομών φόρτισης που προορίζονται για ηλεκτρικά οχήματα εντός της ιταλικής επικράτειας, κάτι πραγματικά σημαντικό για τους Ιταλούς πολίτες που έχουν αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ως εκ τούτου, η Enel X έχει συνάψει μια νέα συνεργασία με τη McDonald’s Italia χάρη στην οποία θα στήσει 200 σταθμούς φόρτισης που θα εγκατασταθούν σε 100 χώρους στάθμευσης γρήγορου φαγητού έως το τέλος του 2021.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν τόσο το JuicePole, όσο και το JuicePump που θα επιτρέψουν τη φόρτιση έως 22 kW σε εναλλασσόμενο ρεύμα και έως και 50 kW σε συνεχές ρεύμα αντίστοιχα. Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης θα εγκατασταθούν στα καταστήματα γρήγορου φαγητού της McDonald σε Desio, Eboli, Loreto, San Benedetto del Tronto, Ancona και Osimo. Σύντομα το σχέδιο εφαρμογής θα επηρεάσει επίσης τις πόλεις Piombino, Barberino di Mugello, Alessandria, Quartu Sant’Elena και Florence.

Μέχρι σήμερα, η Enel X έχει εγκαταστήσει πάνω από 10.500 σημεία φόρτισης στην Ιταλία και αναμένει να φτάσει τα 28.000 έως το 2022. Ο Federico Caleno, επικεφαλής στο τμήμα ηλεκτρικής κινητικότητας στην Enel X, σχολίασε:

«Η συμφωνία με τη McDonald’s θα επιτρέψει στους οδηγούς με ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φορτίζουν το όχημα τους στα καταστήματα του σπουδαιότερου εμπορικού σήματος στο χώρο των ταχυφαγείων. Τα νέα σημεία επαναφόρτισης προστίθενται στα περισσότερα από 10.500 που έχουμε ήδη εγκαταστήσει σε ολόκληρη τη χώρα και αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου στρατηγικού πλάνου που μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων».

Ο Tommaso Valle, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Βιωσιμότητας της McDonald’s Italia, πρόσθεσε:

«Είμαστε η μεγαλύτερη αλυσίδα ταχυφαγείων στον κόσμο και αισθανόμαστε την ευθύνη να παρέμβουμε άμεσα σε μερικές από τις πιο επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις του σήμερα. Μέσω της νέας συνεργασίας με την Enel X, για την οποία είμαστε πραγματικά περήφανοι, επιβεβαιώνουμε την καθημερινή μας δέσμευση για χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, προωθώντας μια κουλτούρα αειφορίας, καθιστώντας τις υπηρεσίες και τα εργαλεία πιο εύκολα προσβάσιμα, κυρίως στους πελάτες μας, για να συμβάλλουν και εκείνοι σε αυτόν τον ιερό σκοπό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166