ΑρχικήΟικονομίαΗ Ocado εξαγοράζει Kindred Systems και Haddington Dynamics για 287 εκατομμύρια δολάρια

Η Ocado εξαγοράζει Kindred Systems και Haddington Dynamics για 287 εκατομμύρια δολάρια

Η Ocado, Βρετανός ειδικός στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ανακοίνωσε στις 3 Νοεμβρίου ότι θα ενισχύσει τις δυνατότητες της στις ρομποτικές λύσεις αποκτώντας δύο αμερικανικές εταιρείες, την Kindred Systems και την Haddington Dynamics.

Η πρώτη συναλλαγή ανέρχεται στα 262 εκατομμύρια δολάρια που θα καταβληθούν σε μετρητά, ενώ η δεύτερη θα κοστίσει στην Ocado 25 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα δοθούν σε μετρητά και σε μετοχές. Με λίγα λόγια και οι δύο εξαγορες θα αγγίξουν τα 287 εκατομμύρια δολάρια. Οι δύο συμφωνίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν έως το τέλος του 2020.

Εστίαση στα ρομποτικά μηχανήματα

Οι δύο νεοσύστατες εταιρείες έχουν αναπτύξει προηγμένα ρομποτικά μηχανήματα. Η Kindred Systems είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στα ρομπότ για την προετοιμασία των παραγγελιών. Χρησιμοποιεί μια λύση που έχει ενσωματωμένο σύστημα μηχανικής όρασης (computer vision) και και ένα δεύτερο για τον έλεγχο κίνησης. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί βαθιά μάθηση (deep learning) για να βοηθήσει τα ρομπότ να αναλύσουν καλύτερα κάθε τύπο προϊόντος. Κάθε ρομποτικός βραχίονας εκτελεί τα καθήκοντα τεσσάρων ατόμων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ίδιας εταιρείας, το οποίο λειτουργεί κυρίως με το Gap.

Η Haddington Dynamics ιδρύθηκε στο Λας Βέγκας το 2015 και ανέπτυξε επίσης έναν εξαιρετικά ακριβή ρομποτικό βραχίονα που ονομάζεται Dexter. Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι διαθέτει δυνατότητα εκτύπωσης τρισδιάστατων αντικειμένων (3D). Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ocado ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως απέκτησε το μειοψηφικό πακέτο και μιας άλλης εταιρεία ρομποτικής, την ελληνική Myrmex. Η προσφορά αυτής της ελληνικής εταιρείας αποτελείται από έναν στόλο αυτόνομων κινούμενων ρομπότ και μια σουίτα λογισμικού για τη βελτιστοποίηση της παράδοσης εμπορευμάτων, ιδίως για κοντινές αποστάσεις.

Η Ocado, η οποία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση και υπερ-ρομποτοποίηση των αποθηκών, θέλει να αποστέλλει το συντομότερο δυνατό τις παραγγελίες στους πελάτες, αφού η πανδημία έχει αυξήσει στο κατακόρυφο τις διαδικτυακές αγορές, οι οποίες πρέπει να αποσταλούν τάχιστα στον αγοραστή για να προβεί εκ νέου σε καινούργια ψώνια. Η ανάπτυξη ρομποτικών λύσεων μπορεί να μειώσει τον χρόνο επεξεργασίας των παραγγελιών, και μάλιστα ορισμένα τέτοια ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν ταυτόχρονα πολλαπλές διεργασίες, Ωστόσο η εταιρεία στέκεται στο γεγονός πως μέσω αυτών των ρομπότ θα προστατεύσει το εργατικό δυναμικό από κινδύνους μόλυνσης από την Πανδημία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Dreamgirls: Music From the Motion Picture

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166