Η επανάσταση των μουσουλμάνων στη Γαλλία

Η επανάσταση των μουσουλμάνων στη Γαλλία

Άρθρο του Γιάννη Σηφάκη.

Μια καραμέλα που αρέσκονται να πιπιλίζουν οι «πάνσοφοι» δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν την επανάσταση των μουσουλμάνων στη Γαλλία αν είναι η αιτία ενός άτυπου «κοινωνικού αποκλεισμού». Καιρό τώρα προσπαθώ να καταλάβω τα ανήλικα που επαναστάτησαν σε ποιον τομέα είναι αποκλεισμένα.

Ας αφήσουμε όμως τον δικό μου εγκέφαλο, οποίος πιθανόν να είναι προβληματικός και δύσκολο να καταλάβει τα «αυτονόητα», και ας πάμε στους απανταχού στον κόσμο κοινωνικά αποκλεισμένους.

Να αρχίσουμε από την πατρίδα μας; Νομίζω πως ναι.

Οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης ζούνε σε συνθήκες απόλυτου κοινωνικού αποκλεισμού, και γκετοποίησης από την στιγμή που ο χριστιανικός στρατός της Ελλάδας μπήκε κατακτητής στην πατρίδα τους, στον τόπο τους, αν θέλετε. Μην παρεξηγήσει κανείς τη φράση «πατρίδα τους» διότι για μένα πατρίδα είναι ο τόπος που γεννηθήκαμε. Αυτών των συμπατριωτών μας, επειδή έτυχε να μην είναι χριστιανοί, το Ελληνικό κρατίδιο των Ελληναράδων χριστιανών τους έχει φερθεί τόσο βάρβαρα και ρατσιστικά που αν κάποιος το ψάξει το θέμα θα φρίξει. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν, να τους αναγκάσει να δηλώνουν σήμερα ότι είναι Τούρκοι.

Όμως δεν μας κάψανε ούτε τα σπίτια, ούτε τα αυτοκίνητα.

Οι μαύροι των ΗΠΑ για εκατοντάδες χρόνια έζησαν σε συνθήκες απόλυτου κοινωνικού αποκλεισμού. Αντιμετώπισαν τη δουλεία και το ρατσισμό με μια καρτερικότητα που ίσως σήμερα προκαλεί απορίες, όμως, εκτός από μεμονωμένα περιστατικά, δεν έκαψαν τις περιουσίες Αμερικανών.

Οι ινδιάνοι νότιας κεντρικής και βόρειας Αμερικής, όσοι σωθήκανε από το χριστιανικό μαχαίρι, έζησαν για πολλές γενιές σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και γκετοποίησης, όμως ούτε σπίτια, ούτε αυτοκίνητα κάψανε.

Αν πάμε τώρα στη Γαλλία είναι ντροπή να μιλάμε για κοινωνικούς αποκλεισμούς σε σχέση με τα ποιο πάνω.

Τότε τι συμβαίνει;

Η δήλωση του Ερντογάν εκφράζει την πραγματικότητα.

Η απαγόρευση της Μουσουλμανικής μαντίλας ήταν και είναι η αιτία των ταραχών, όσο και αν μας αρέσει να εθελοτυφλούμε παίζοντας το παιχνίδι της στρουθοκαμήλου, αρνούμενοι να δούμε την πραγματικότητα επειδή μας φοβίζει.

Όμως αναρωτιέμαι, η εθελουσία τύφλωση τι προσφέρει;

Όταν υιοθετούμε τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου αντιμετώπισης κάποιου κινδύνου κλείνοντας τα μάτια, όχι μόνο δεν βοηθάει μα τυχαίνει να είναι καταστροφική.

Ο Ισλαμικός φανατισμός, αν δεν βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του, θα είναι η αιτία καταστροφής του πολιτισμού μας. Είναι ίδιας κουλτούρας με τους φονταμενταλιστές χριστιανούς που κατέστρεψαν τον Ελληνικό πολιτισμό, και όχι μόνο, κατά τους πρώτους αιώνες μ.Χ.

O αντίλογος από τον ιστότοπο μας

Οι μετανάστες στη Γαλλία έχουν μεγαλώσει σε ένα άλλο καθεστώς, έχουν άλλες καταβολές και άλλη καθημερινότητα από τους αντίστοιχους μετανάστες στην Ελλάδα. Όταν ο μέσος Γάλλος έχει βίωμα μέσα του την προάσπιση των δικαιωμάτων του, την κοινωνική πρόνοια, την αναγκαιότητα της παιδείας, τη συμμετοχή στα κοινά έρχεται ο μετανάστης που ουσιαστικά έχει μεγαλώσει μέσα σε όλα αυτά, χωρίς να μπορεί να έχει ισότιμη πρόσβαση, και έτσι εξεγείρεται. Σου λέει τι είμαι εγώ, το κοριτσάκι με τα σπίρτα; άκουσε τους να μιλάνε τους τύπους που καίνε, που λεηλατούν, η έκφραση τους δεν θυμίζει σε τίποτα βλαμμένους χούλιγκαν ποδοσφαιρόφιλους. Έχουν μια ιδεολογία, έχουν κάτι που τους καίει τους ίδιους πρώτα. Δεν έχουν το “μάτι του βοδιού” Σου λέει εγώ μεγάλωσα με σύνθημα “Ισότητα, ελευθερία, αδελφότητα” Που είναι αυτά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας