Η Epic λέει ότι η Apple «δεν έχει δικαιώματα στους καρπούς της εργασίας της»

Η Epic λέει ότι η Apple «δεν έχει δικαιώματα στους καρπούς της εργασίας της»

Η Epic Games αντέδρασε εναντίον της Apple ξανά σε ένα νέο δικαστήριο που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες, λέγοντας ότι το App Store της Apple «δεν έχει δικαιώματα στους καρπούς της εργασίας της», στη συνεχιζόμενη δικαστική μάχη μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ας κάνουμε μία γρήγορη ανακεφαλαίωση για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται: Τον Αύγουστο, η Epic εισήγαγε ένα νέο σύστημα άμεσων πληρωμών μέσα στο εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι Fortnite για να παρακάμψει το χαράτσι 30% που έχει επιβάλλει η Apple σε όλες τις προγραμματίστριες εταιρείες που έχουν καταχωρημένη την εφαρμογή τους στο ψηφιακό κατάστημα διανομής εφαρμογών της. Η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το App Store για παράβαση των κανόνων, και η Epic απάντησε με αστική αγωγή εναντίον της Apple, ισχυριζόμενη ότι η Apple παραβίαζε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία. Η Epic αποκάλυψε επίσης ότι η Apple απείλησε να κλείσει εντελώς τον λογαριασμό προγραμματιστή που χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη της πλατφόρμας Unreal Engine της εταιρείας , η οποία θα εμπόδιζε την Epic να αναπτύξει μελλοντικά παιχνίδια για iOS ή Mac.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η δικαστής των ΗΠΑ, η Yvonne Gonzalez Rogers, έδωσε διαταγή να αρθεί το εμπάργκο που επέβαλε η Apple εναντίον του projects «Unreal Engine», αλλά αρνήθηκε να εκδώσει διαταγή που θα αποκαταστήσει το Fortnite στο App Store της Apple. Εν τω μεταξύ, η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone, δήλωσε ότι θα ζητήσει αποζημίωση από την Epic για φερόμενη παραβίαση της σύμβασής της με το App Store για παράνομο πλουτισμό εναντίον των συμφερόντων της, και την παρέμβαση στη σχέση της Apple με τους πελάτες της.

Η Apple υποστηρίζει ότι υπήρχαν νόμιμοι επιχειρηματικοί λόγοι που αφαίρεσε το fortnite από το ψηφιακό κατάστημα της. «Η συμπεριφορά της [Apple] ήταν απόλυτα λογική και … οι ενέργειες της πραγματοποιήθηκαν με καλή πίστη για την προώθηση νόμιμων επιχειρηματικών συμφερόντων της και είχαν ως αποτέλεσμα την προώθηση, την ενθάρρυνση και την αύξηση του ανταγωνισμού», ανέφερε η καταγγελία. «Η ανάρμοστη συμπεριφορά της Epic καταπατά τις δεσμεύσεις των συμβάσεων που έχει υπογράψει με το App Store , προκαλώντας οικονομική ζημιά στην Apple».

Η Epic ισχυρίστηκε στο δικαστήριο της Παρασκευής, ότι οι ενέργειες της «δεν έχουν καμία σχέση» με τη δήθεν εγκληματική συμπεριφορά που απεικονίζει η Apple για να τη διαβάλλει. Με απλά λόγια, η Epic δεν «έκλεψε» τίποτα που να ανήκε στην Apple. Και προφανώς, η προγραμματίστρια εταιρεία δεν προσπάθησε να «κλέψει» τα έσοδα από τις πωλήσεις των δικών της δημιουργικών προσπαθειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας