ΑρχικήΟικονομίαJack Ma: Τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να επαναπροσδιορίσουν το φυσικό χρήμα

Jack Ma: Τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να επαναπροσδιορίσουν το φυσικό χρήμα

Ο ιδρυτής του Alibaba και συνάμα ο πλουσιότερος άντρας της Κίνας, ο Jack Ma πιστεύει ότι τα ψηφιακά νομίσματα πιθανότατα θα επαναπροσδιορίσουν το φυσικό χρήμα, και μάλιστα θα αποτελέσει τον πυρήνα του μελλοντικού παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού μας συστήματος.

Στις 24 Οκτωβρίου, στη «Χρηματοοικονομική Διάσκεψη Κορυφής» που διεξήχθη στη Σαγκάη και διοργάνωσε το China Financial Forty Forum (CF40), ο Jack Ma έδωσε μία ενδιαφέρουσα ομιλία που όντως είχε νόημα για όσους την παρακολούθησαν.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «το σύστημα των ψηφιακών νομισμάτων δεν είναι μόνο ένα τεχνικό πλεονέκτημα για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα το εκμεταλλευτούν με ορθό τρόπο, αλλά και μια λύση σε μελλοντικά προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν με το πέρασμα των καιρών. Το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να επαναπροσδιορίσει άρδην το φυσικό χρήμα. Παρόλο που η κύρια λειτουργία του προορίζεται για κάποιους συγκεκριμένους σκοπούς, έχει την ικανότητα να αλλάξει το οικονομικό τοπίο σε όλο τον κόσμο, όπως ακριβώς έκανε η Apple με τα κινητά τηλέφωνα όταν δημιούργησε το iPhone, και από ένα απλό έξυπνο κινητό τηλέφωνο το κατέστησε μία ισχυρή υπολογιστική συσκευή που μπορείς να κάνεις τα πάντα εν κινήσει.

Ο Jack Ma πιστεύει ότι ο πλανήτης μας χρειάζεται ένα νέο χρηματοοικονομικό σύστημα που θα είναι πιο αποδοτικό και λιγότερο ευάλωτο, και τα μόνα κριτήρια για την δημιουργία αυτού του συστήματος είναι να μην συνοδεύεται από περιορισμούς και αποκλεισμούς, και να βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως τα μεγάλα δεδομένα, το cloud computing και το blockchain που παίζουν καθοριστικό ρόλο τη σήμερον ημέρα σε πολλές βιομηχανίες.

Ο Jack Ma είναι ο πλουσιότερος άντρας στην Κίνα, ενώ παράλληλα είναι ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Alibaba, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα. Αλλά ενδιαφέρεται επίσης για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Έχει δημιουργήσει την Alipay, ένα από τα πιο ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών σε ολόκληρη την υφήλιο, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρείται η μεγαλύτερη πλατφόρμα πληρωμών στην Κίνα με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες. Ως διαχειριστής της Alipay, της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Alibaba, η καταχώρηση της στο Ant Group θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη IPO στον κόσμο, η οποία θα μπορούσε να συγκεντρώσει μέχρι 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικονομική καινοτομία είναι συναρπαστική, αλλά στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε αδικαιολόγητα αυστηρούς κανονισμούς. Την ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, η κεντρική τράπεζα της Κίνας PBoC προσπάθησε να απαγορεύσει τα μη επίσημα ψηφιακά νομίσματα, αφού ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο το οικονομικό σύστημα της χώρας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166