Η επικεφαλής της IBM, Ginni Rometty, καλεί τους προγραμματιστές να υιοθετήσουν υπεύθυνες αρχές στο AI

Η επικεφαλής της IBM, Ginni Rometty, καλεί τους προγραμματιστές να υιοθετήσουν υπεύθυνες αρχές στο AI

Η επικεφαλής της IBM, Ginni Rometty, καλεί τους προγραμματιστές να υιοθετήσουν υπεύθυνες αρχές στο AI.

Μεταβαίνοντας σε μια αυξανόμενη περίοδο προσκλήσεων στην παγκόσμια σκηνή της τεχνολογίας για μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση στην καινοτομία, η Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, η Ginni Rometty, περιέγραψε τη φιλοσοφία της εταιρείας σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και παρότρυνε όλους τους προγραμματιστές να υιοθετήσουν τις ίδιες αρχές.

Μιλώντας στο συνέδριο Viva Technolgy εχθές στο Παρίσι, η Rometty είπε ότι οι αρχές αυτές περιλαμβάνουν την εξασφάλιση ότι οι εταιρείες θυμούνται πως τα δεδομένα ανήκουν στο άτομο που τα δημιούργησε, και όλες αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι διαφανείς, με σκοπό να ενισχύσει την ανθρώπινη νοημοσύνη, όχι να την αντικαταστήσει.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται “Call for Code” που θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες cloud, data, AI και blockchain για τη δημιουργία συστημάτων που θα επιτρέπουν καλύτερες αντιδράσεις σε φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο. Η Rometty δήλωσε ότι η IBM θα δαπανήσει 30 εκατομμύρια δολάρια κατά τα επόμενα πέντε χρόνια για να αναδείξει τις μεγάλες προσωπικότητες που ανήκουν στον τομέα των προγραμματιστών γύρω από αυτή την πρωτοβουλία.

Μετά τη διάσκεψη η Ginni Rometty μίλησε για λίγο με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν συζητώντας ορισμένα σοβαρά ζητήματα αναφορικά με τις τεχνολογίες.

Επίσης, την Τετάρτη παρακολούθησε τη διάσκεψη κορυφής “Tech for Good”.

«Στην IBM, πιστεύουμε ριζικά στη δύναμη της τεχνολογίας, επιδιώκοντας να κάνουμε τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε και να επωφεληθούν οι πολλοί, και όχι οι λίγοι», δήλωσε η επικεφαλής της IBM. «Όλοι έχουμε ευθύνη όταν χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να κάνουμε διάφορα πράγματα, οπότε ο συλλογικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με σκοπό να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας