ΑρχικήΟικονομίαΗ Etherisc θα προσφέρει ασφάλιση καλλιέργειας με βάση το blockchain στους αγρότες...

Η Etherisc θα προσφέρει ασφάλιση καλλιέργειας με βάση το blockchain στους αγρότες της Κένυας

Το έργο στοχεύει να παρέχει μια άνευ προηγουμένου σύγχρονη πλατφόρμα ασφάλισης βασισμένη στο blockchain που βοηθά στην προστασία των αγροτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σήμερα το πρόγραμμα Chainlink Community Grant ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία που εστιάζει στην ασφάλιση χαμηλού κόστους μεταξύ της Etherisc, ενός blockchain πρωτοκόλλου ασφάλισης, και της ACRE Africa, ενός παρόχου υπηρεσιών μικροασφάλισης που επικεντρώνεται στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη ήπειρο του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Chainlink, το έργο στοχεύει στη δημιουργία μιας ασφαλιστικής πλατφόρμας βασισμένης στο blockchain που παρέχει προσιτή κάλυψη για σχεδόν 250.000 μικρούς αγρότες στην Κένυα, πολλοί από τους οποίους αναμένεται να επηρεαστούν δυσανάλογα από την κλιματική αλλαγή τα επόμενα τρία χρόνια.

Αυτή η νέα πρωτότυπη πλατφόρμα θα παρέχει ασφαλιστήρια συμβόλαια προς τους αγρότες που το κόστος τους δεν θα ξεπερνά το ισοδύναμο των 50 σεντ του ευρώ, σε τοπικά νομίσματα.

Τα χρηματικά ποσά που θα συγκεντρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση πολλών πτυχών του έργου, όπως την ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων, την οικοδόμηση ενός φιλικού προς το χρήστη front-end πίνακα ελέγχου ώστε οι αγρότες να αλληλεπιδρούν εύκολα και γρήγορα, επιπλέον θα έχει ενσωματωμένα όλα τα τοπικά ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών και διάφορες άλλες τεχνικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν τον αγρότη να βγει από την αφάνεια και να κερδίσει περισσότερα χρήματα, και παράλληλα να προστατεύει τη σοδειά του από διάφορους εξωγενείς παράγοντες, αποφεύγοντας τη γραφειοκρατία.

Επιπρόσθετα, ένα μέρος αυτών των κεφαλαίων που θα μαζευτούν θα προορίζεται για τη χρηματοδότηση μελετών που σχετίζονται με τις οικονομικές πτυχές της ασφάλισης για τις γεωργικές καλλιέργειες σε πολλές αφρικανικές χώρες, με στόχο τον καθορισμό μοντέλων βιώσιμης κάλυψης τόσο για τους ασφαλιστές, όσο και για τους αγρότες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ACRE Africa, ο George Kuria. δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε μέσα από την δουλειά μας να προωθήσουμε τα συμφέροντα των αγροτών στην Ανατολική Αφρική, για να βοηθήσουμε στη δημιουργία και την εφαρμογή ενός πιο αξιόπιστου και οικονομικά αποδοτικού μοντέλου για την ασφάλιση καλλιεργειών με τη συνεργασία της Etherisc».

Το έργο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τεχνολογίες blockchain που εξαπλώνονται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η εταιρεία Telokanda ανακοίνωσε ένα δυναμικό έργο πάνω στο blockchain για την παρακολούθηση του καιρού στη Δυτική Αφρική

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166