Η εξέταση HPV στο σπίτι θα μειώσει τα ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Η εξέταση HPV στο σπίτι θα μειώσει τα ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Η εξέταση των στελεχών του ιού ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Το 2019, εκτιμάται ό,τι θα πεθάνουν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής περίπου 4.250 γυναίκες από τον επιθετικό καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – ένας αριθμός που, όπως σημειώνει η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, δεν έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 15 χρόνια.

Για να μειωθεί αυτός ο αριθμός, ορισμένες εταιρείες προσπαθούν να βγάλουν τα τεστ HPV από τα ιατρεία και να τα καταστήσουν διαθέσιμα στα σπίτια των γυναικών, ούτως ώστε η εξέταση να γίνεται πιο εύκολα.

«Οι μισοί από τους καρκίνους του τραχήλου της μήτρας που συνεχίζουν να εμφανίζονται στις ΗΠΑ είναι μεταξύ των γυναικών που σπάνια προβαίνουν σε εξέταση ή ακόμη χειρότερα δεν έχουν εξεταστεί ποτέ», ανέφερε ο Vikrant Sahasrabuddhe, διευθυντής προγράμματος στο τμήμα πρόληψης του καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Μια έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) του 2017 διαπίστωσε ό,τι οι αγροτικές περιοχές έχουν υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας από τις γυναίκες που ζουν στην πόλη, δηλαδή ένα ακόμη σημαντικό δείγμα πως πρέπει αυτές οι εξετάσεις να μεταφερθούν με κάποιο τρόπο στα σπίτια των γυναικών που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στα ιατρεία ή τα νοσοκομεία.

Για την Jessica Horwitz, διευθυντή κλινικής στην εταιρεία τηλεϊατρικής Nurx, υπάρχει μια απλή λύση σε αυτό το επίμονο πρόβλημα: «Δηλαδή να δώσουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν την εξέταση HPV στο σπίτι. Και για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός είναι απαραίτητη προϋπόθεση να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της τηλεϊατρικής, με την προοπτική οι γιατροί να μπορούν να επιβλέπουν την διαδικασία σε πραγματικό χρόνο».

Η Nurx είναι μία από τις πολλές εταιρείες που εισήλθαν δυναμικά στον τομέα των εξετάσεων του HPV. Μερικές από τις ανταγωνίστριες εταιρείες της Nurx που παρουσιάζουν αξιόλογη δουλειά στον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο του HPV στο σπίτι είναι η Let’s Get Checked, η Everly Well, η Private iDNA, και η Self Collect.

Σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ολλανδία, οι αυτοδιαγνωστικές εξετάσεις είναι διαθέσιμες εδώ και αρκετά χρόνια, άσχετα αν εμείς στην Ελλάδα ζούμε στο δικό μας κόσμο και δεν έχουμε υιοθετήσει ακόμη τέτοιου είδους πρωτοποριακές πρακτικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας