Η JPMorgan Chase θα δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, το JPM Coin

Η JPMorgan Chase θα δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, το JPM Coin

Η JPMorgan Chase & Co. θα προβεί σε μία πρωτοποριακή κίνηση που αναμφισβήτητα θα ταράξει τα ήρεμα νερά στο χρηματοπιστωτικό τομέα και τις τράπεζες, αφού σκοπεύει να δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, μία είδηση που σίγουρα θα προβληματίσει τους ανταγωνιστές της.

Είναι μια από τις λίγες τράπεζες παγκοσμίως που θα μπει στη διαδικασία να ξεκινήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα, και η πρωτοβουλία αντικειμενικά φαντάζει εκπληκτική, δεδομένου ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, ο Jamie Dimon έχει καταφερθεί αρκετές φορές με σκληρό τρόπο εναντίον του Bitcoin, λέγοντας πως είναι μία χαζομάρα και δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του.

Εν τούτοις οι σκληρές απόψεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της JPMorgan Chase για το bitcoin δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να προχωρήσει και να δημιουργήσει ένα νέο ψηφιακό νόμισμα που θα φέρει την ονομασία JPM Coin. Υποτίθεται πως θα παρέχει στους τραπεζίτες και στους εταιρικούς πελάτες έναν τρόπο να πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο, ως μέρος της σημαντικής επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας.

Η JPMorgan Chase πιστεύει ακράδαντα ό,τι οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν κάποια στιγμή να αντικαταστήσουν επάξια τις τραπεζικές μεταφορές χρημάτων που συνήθως χρειάζονται αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθούν. Μάλιστα, πιστεύει σε ένα μέλλον όπου οι τεχνολογικοί γίγαντες, όπως το Facebook θα μπορούσα να καταβάλουν τους μισθούς των υπαλλήλων με ευκολότερο τρόπο χρησιμοποιώντας απλά το JPM Coin.

Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά πώς θα το χρησιμοποιεί ο μέσος καταναλωτής, δηλαδή πώς θα το αγοράζει και θα το πωλεί, ή με ποια μέθοδο θα ψωνίζει πράγματα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Επίσης δεν γνωστοποιήθηκε η τιμή πώλησης του JPM Coin, για παράδειγμα το Bitcoin αυτή τη στιγμή πωλείται κοντά στα 3.500 δολάρια, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Η JPMorgan δημιούργησε ήδη την περασμένη χρονιά μια πλατφόρμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης που έχει ως αποκλειστικό ψηφιακό νόμισμα το Ethereum, αλλά μόνο για τους επιχειρηματικούς πελάτες. Επίσης η εταιρεία έχει επενδύσει αρκετούς οικονομικούς πόρους στο blockchain, αφού θεωρείται μία από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογίες του σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας