ΑρχικήΟχήματαΗ Fantic Motor αγοράζει την Minarelli Motors από τη Yamaha Motor Europe

Η Fantic Motor αγοράζει την Minarelli Motors από τη Yamaha Motor Europe

Η Motori Minarelli θα γίνει και πάλι Ιταλική μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Fantic Motor και η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσαν ένα έργο ενίσχυσης της συνεργασίας τους. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η Fantic Motor που παράγει σήμερα και eBikes, θα αποκτήσει το 100% των μετοχών που κατέχει η Yamaha Motor στη Motori Minarelli έως το τέλος του 2020.

Μετά από αυτή την κολοσσιαία συμφωνία, οι εταιρείες θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στους τομείς των μοτοσικλετών και της ηλεκτρικής κινητικότητας. Χάρη στην εξαγορά, η Motori Minarelli θα είναι σε θέση να επεκτείνει την τεχνογνωσία της στον τομέα των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρονικών κινητήρων, να επεκτείνει τη γκάμα παραγωγής της με περισσότερα μοντέλα και να εισέλθει πιο δυναμικά σε σχέση με το παρελθόν στον ευρύτερο χώρο της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Από την άλλη πλευρά, η Fantic Motor θα επωφεληθεί από το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της Motori Minarelli, που θα της δώσει αναμφισβήτητα ένα αναβαθμισμένο βιομηχανικό πλεονέκτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της, ούτως ώστε κάποια στιγμή να κυριαρχήσει και αυτή στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας διότι την χωρίζει μεγάλο χάσμα από τους πρωταγωνιστές σε αυτό τον τομέα. Επίσης η Fantic Motor θα έχει πρόσβαση σε επιλεγμένους κινητήρες και εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας της Yamaha. Η παρούσα συνεργασία αποτελεί μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της ιαπωνικής μάρκας, που και αυτή με τη σειρά της θέλει να κρατήσει την κυριαρχία της τα δίτροχα οχήματα. Η οριστικοποίηση της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν κατανόηση τη μεγάλη μεταστροφή που έγινε γενικά σε όλα τα οχήματα (δίτροχα και τετράτροχα) και αφορά την ηλεκτροκίνηση, αφού πλέον όλες οι αναπτυγμένες χώρες του δυτικού πολιτισμού θέλουν να εξαλείψουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που εκπέμπουν επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει και χρονοδιάγραμμα, προς όλες τις μάρκες σε αυτούς τους τομείς, να παράγουν μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα. Διαφορετικά θα επιβαρύνονται με επιπλέον φόρους που θα καθιστούν δυσπρόσιτα τα οχήματα τους στο ευρύ κοινό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166