Η Φινλανδία αγόρασε το 3,3% της Nokia για 884 εκατομμύρια ευρώ

Η Φινλανδία αγόρασε το 3,3% της Nokia για 884 εκατομμύρια ευρώ

Η Φινλανδία αγόρασε το 3,3% της Nokia για 884 εκατομμύρια ευρώ.

Η Φινλανδική κρατική επενδυτική εταιρεία Solidium έχει αποκτήσει το 3,3% της Nokia με κόστος περίπου 844 εκατομμυρίων ευρώ (1,04 δισεκατομμύρια δολάρια) για να ενισχύσει τη Φινλανδική επιρροή στην κατασκευή και τον εξοπλισμό των τηλεπικοινωνιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Solidum, ο Αντί Μακίνεν, δήλωσε στο Reuters ότι: Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μία πολύ καλή επένδυση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός πως ότι η Nokia είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Φινλανδίας.

Ο προαναφερόμενος κύριος πρόσθεσε επίσης ότι επί του παρόντος η Solidium δεν αναζητά κάποια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Nokia στην προσεχή συνεδρίαση των μετόχων, αλλά ενδέχεται να εξετάσουμε αυτή την περίπτωση κάποια στιγμή στο μέλλον.

Σημείωσε ότι η Solidium αυτό το έτος σκοπεύει να έχει πιο ενεργό ρόλο στις αίθουσες συνεδριάσεων των εταιρειών στις οποίες κατέχει κάποιο ποσοστό.

Η Nokia πριν μία δεκαετία περίπου ήταν κυρίαρχος στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας και πρόσφερε πολλά οικονομικά οφέλη στη χώρα της Φιλανδίας, παρέχοντας το 4% του ΑΕΠ της, και το 20% των εξαγωγών της.

Η κατάρρευση της επιχείρησης Nokia πριν από κάποια χρόνια ήταν ένας από τους λόγους που η Φιλανδία γνώρισε μειωμένα έσοδα, και πλέον χάρη στην επανίδρυση της εταιρείας η χώρα δείχνει σημάδια οικονομικής ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Nokia, τρία φινλανδικά συνταξιοδοτικά ταμεία σε αυτό το σημείο κατέχουν λιγότερο από το 3% της Nokia.

Σήμερα η Nokia επικεντρώνεται στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, όπου ανταγωνίζεται τη Ericsson της Σουηδίας και την Huawei της Κίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας