Η γερμανική εφημερίδα Bild ξεπέρασε τους 500.000 συνδρομητές στο διαδίκτυο

Η γερμανική εφημερίδα Bild ξεπέρασε τους 500.000 συνδρομητές στο διαδίκτυο

Η Bild, η γερμανική εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, όσον αφορά τον έντυπο τύπο, τα πάει εξίσου καλά και στο διαδίκτυο, αφού ξεπέρασε τους 500.000 online συνδρομητές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ίδιας εταιρείας. Ενώ ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναγνώστες της συνεχίζουν να επιλέγουν την ψηφιακή της μορφή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα είναι ένα από τα πιο έγκυρα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, το οποίο καλύπτει την έκτακτη ειδησεογραφία, τα πολιτικά, τα αθλητικά, τα κουτσομπολιά (κοινώς gossip), και ξεκίνησε την τρέχουσα ψηφιακή της λειτουργία το 2013.

Ωστόσο χρήζει άξιο αναφοράς το γεγονός ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους, κατόρθωσε να προσθέσει επιπλέον 50.000 συνδρομητικά μέλη, φτάνοντας αισίως, συνολικά τους 500.000 συνδρομητές το Νοέμβριο. Να ληφθεί υπόψιν, ότι όλοι οι χρήστες της δεν είναι Γερμανοί, αφού προέρχονται και από άλλες γερμανόφωνες γειτονικές χώρες, όπως και από Γερμανούς που διαμένουν σε άλλα κράτη, και άλλες ηπείρους.

Ο αρχισυντάκτης της Bild, ο Julian Reichelt δήλωσε: «Το μεγάλο μας επίτευγμα είναι ότι δημιουργούμε διαρκώς ποιοτικό περιεχόμενο, ώστε να το παρέχουμε επί πληρωμή στα συνδρομητικά μας μέλη, και αυτό εκτιμάται δεόντως από όλους τους πολίτες της Γερμανίας. Η πλατφόρμα αποτελεί ένα επιτυχημένο μοντέλο για την πληρωμένη δημοσιογραφία που μας επιτρέπει να μην εξαρτιόμαστε αποκλειστικά από τις διαφημίσεις».

Αυτό το εντυπωσιακό νούμερο συνδρομητών, καθιστά τη Bild τη μεγαλύτερη διαδικτυακή ειδησεογραφική πύλη επί πληρωμή μέσω διαδικτύου στη Γερμανία, αν και οι ψηφιακές συνδρομές της υστερούν σε σχέση με τους αντίστοιχους ομολόγους της από άλλα ανεπτυγμένα κράτη, όπως οι New York Times και η Wall Street Journal, όπου εκεί οι αριθμοί προκαλούν πραγματικά ίλιγγο και ο βασικός λόγος που προσελκύουν περισσότερους χρήστες έγκειται στο γεγονός πως το περιεχόμενο τους είναι στα αγγλικά, την πιο ομιλούμενη γλώσσα στον πλανήτη.

Ο Julian Reichelt είπε ότι ο επόμενος στόχος τους είναι να προσεγγίσουν ένα εκατομμύριο συνδρομητές στο διαδίκτυο, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν την ελάχιστη συνδρομή που ξεκινάει από τα 7,99 ευρώ (9,62 δολάρια).

Η Bild πούλησε μέσα σε ένα χρόνο 1,7 εκατομμύρια έντυπα αντίγραφα της εφημερίδας της, σύμφωνα με στοιχεία του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, έναν αριθμό που είχε μειωθεί σε σύγκριση με πριν από 5 χρόνια πού τότε άγγιζαν τα 2 εκατομμύρια. Αλλά και πάλι η διαφορά είναι σχετικά μικρή με τότε.

Η πανδημία έχει αναγκάσει επί της ουσίας τους αναγνώστες να στρέφονται σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για να πληροφορηθούν για την τρέχουσα ειδησεογραφία.

Οι γερμανικές εφημερίδες φάνηκε να βγαίνουν αλώβητες από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Μια έκθεση της Ένωσης Γερμανών Εκδοτών Εφημερίδων (BDZV) έδειξε ότι μόνο 1 στα 10 μέλη υπέστη δραματική πτώση του αριθμού κυκλοφορίας, αναφορικά με τις πωλήσεις των Εφημερίδων τους.

Το 1/4 δήλωσε ότι οι πωλήσεις τους ήταν σταθερές και περίπου οι μισές κατάφεραν να περιορίσουν τη μείωση από 1% έως 5%.

Η Γερμανία πώλησε 14 εκατομμύρια αντίγραφα 327 διαφορετικών ημερήσιων εφημερίδων, σύμφωνα με στοιχεία της BDZV για το 2019, πολύ μπροστά από τη Βρετανία, με εννέα εκατομμύρια, και τη Γαλλία, η οποία πώλησε 6 εκατομμύρια.

Η Bild ανήκει στον όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης Axel Springer, ο οποίος έχει επίσης στην κατοχή την Die Welt και έναν εθνικό τηλεοπτικό σταθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας