Η Google αφαίρεσε 3,2 δισεκατομμύρια κακές διαφημίσεις το 2017 από το δίκτυό της

Η Google αφαίρεσε 3,2 δισεκατομμύρια κακές διαφημίσεις το 2017 από το δίκτυό της

Η Google αφαίρεσε 3,2 δισεκατομμύρια κακές διαφημίσεις το 2017 από το δίκτυό της.

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα διαφημίσεων της εταιρείας αφαίρεσε (μόνο το 2017) 3,2 δισεκατομμύρια διαφημίσεις που δεν τηρούσαν τα πρότυπα και τους κανονισμούς του δικτύου της , αυτός ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 88% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν η εταιρεία απομάκρυνε 1,7 δισεκατομμύρια κακές διαφημίσεις (δηλαδή 100 κακές διαφημίσεις ανά δευτερόλεπτο πέρυσι).

Ο όρος κακής διαφήμισης αποδίδεται σε οποιαδήποτε διαφήμιση παραβιάζει τις διαφημιστικές πολιτικές της Google, συμπεριλαμβανομένης εκείνων που προσπαθούν να εξαπατήσουν το χρήστη, και του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από μεμονωμένες περιπτώσεις που κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο, έως μια συντονισμένη δράση από από μεριάς των απατεώνων που προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα εξαπατώντας το σύστημα, εξήγησε η Google.

Η Google λέει ότι είναι σε θέση να εμποδίσει την πλειονότητα των κακών διαφημίσεων πριν οι απατεώνες κατορθώσουν να επηρεάσουν τους ανθρώπους. Η εταιρεία απέσυρε από το δίκτυο διαφημίσεών της 320.000 εκδότες που παραβίαζαν τις πολιτικές εκδοτών, επίσης έβαλε στη μαύρη λίστα περίπου 90.000 ιστότοπους και 700.000 εφαρμογές για κινητά.

Συγκεκριμένα την περσινή χρονιά από τις 1,7 δισεκατομμύρια διαφημίσεις, οι 79 εκατομμύρια προσπάθησαν να στείλουν τους χρήστες σε ιστότοπους με κακόβουλο λογισμικό – η Google κατάργησε 400.000 από αυτές τις μη ασφαλείς τοποθεσίες. Επίσης συμπεριλήφθηκαν 66 εκατομμύρια διαφημίσεις τύπου “trick-to-click” το 2017 και 48 εκατομμύρια διαφημίσεις που επιχειρούσαν να εγκαταστήσουν ανεπιθύμητο λογισμικό στις συσκευές των χρηστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας