Ο Firefox 59 έρχεται με ταχύτερους χρόνους φόρτωσης των σελίδων και καλύτερη ιδιωτική περιήγηση

Ο Firefox 59 έρχεται με ταχύτερους χρόνους φόρτωσης των σελίδων και καλύτερη ιδιωτική περιήγηση

Ο Firefox 59 έρχεται με ταχύτερους χρόνους φόρτωσης των σελίδων και καλύτερη ιδιωτική περιήγηση.

Ο Mozilla κυκλοφόρησε εχθές το Firefox 59 για Windows, Mac, Linux και Android. Η έκδοση βασίζεται στο Firefox Quantum , το οποίο η εταιρεία κατονομάζει ως μακράν τη σπουδαιότερη ενημέρωση από τότε που κυκλοφόρησε το Firefox 1.0 το 2004.

Η έκδοση 59 προσφέρει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης των σελίδων, λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης που διαγράφει τις πληροφορίες περιήγησης των χρηστών με αποτελεσματικότερο τρόπο εν αντίθεση με το παρελθόν (δίχως να αφήνει ίχνη και υπολείμματα).

Δηλαδή, στη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης, ο Firefox αποτρέπει τη διαρροή των δεδομένων σε τρίτους είτε πρόκειται για καλό ή κακό σκοπό, αφαιρώντας της πληροφορίες διαδρομής που αποστέλλονται σε τρίτους.

Μιλώντας για ιδιωτικό απόρρητο, ο Firefox 59 πρόσθεσε μια νέα ρύθμιση για να σταματήσουν οι ιστότοποι να ζητούν την αποστολή ειδοποιήσεων ή την πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο ή την τοποθεσία της συσκευής σας. Επιπλέον σας δίνει τη δυνατότητα να επιτρέψετε σε αξιόπιστους ιστότοπους να χρησιμοποιούν αυτές τις λειτουργίες, ακόμα και αν τις απενεργοποιήσετε για τον υπόλοιπο ιστό.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη έκδοση Firefox 58 για επιτραπέζιους υπολογιστές στα Windows η εταιρεία βελτίωσε τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα περιήγησης προβάλλει τα γραφικά στοιχεία χρησιμοποιώντας το Off-Main-Thread Painting (OMTP). Ενώ στο Firefox 59 χρησιμοποιεί το OMTP για να βελτιώσει την απόδοση των γραφικών και για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Mac.

Ο Mozilla έκανε επίσης αισθητές βελτιώσεις στο Firefox Screenshots. Τώρα μπορείτε να να επεξεργάζεστε τα στιγμιότυπα οθόνης, έχοντας στη διάθεσή σας περισσότερα εργαλεία και λειτουργίες από ότι στο παρελθόν.