Η Google ανέστειλε προσωρινά τις προεκλογικές διαφημίσεις στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον

Η Google ανέστειλε προσωρινά τις προεκλογικές διαφημίσεις στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον

Η Google ανέστειλε προσωρινά τις προεκλογικές διαφημίσεις στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέραμε ότι η Πολιτεία της Ουάσινγκτον μήνυσε τη Google και το Facebook επειδή δεν παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τους αγοραστές των πολιτικών διαφημίσεων στις πλατφόρμες τους. Ο γενικός εισαγγελέας Bob Ferguson σε καταγγελία του ισχυρίστηκε ότι οι δύο εταιρείες – οι οποίες έλαβαν περίπου 1,5 και 3,4 εκατομμύρια δολάρια σε διαφήμιση αντίστοιχα – δεν είχαν παράσχει πληροφορίες σχετικά με το ποιος αγόραζε πολιτικές διαφημίσεις που απευθύνονταν προς τους ψηφοφόρους.

Οπότε, μετά από αυτήν την περίεργη τροπή που πήραν τα πράγματα, φαίνεται ότι η Google υπέκυψε στην αφόρητη πίεση που δέχτηκε από την Πολιτεία της Ουάσινγκτον και ανέστειλε όλες τις πολιτικές διαφημίσεις στην πλατφόρμα της, ούτως ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός της κατάστασης.

Η Google, μέσω μιας ενημέρωσης πολιτικού περιεχομένου που εξέδωσε, ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί διαφημίσεις σχετικά με τις τοπικές εκλογές της συγκεκριμένης πολιτείας. Ο εκπρόσωπος της Google, κ. Alex Krasov, δήλωσε στο GeekWire ότι η “εταιρεία τους παίρνει πολύ σοβαρά το ζήτημα της διαφάνειας αναφορικά με τις πολιτικές διαφημίσεις που προορίζονται για το εκλογικό σώμα της περιφέρειας” και για αυτό το λόγο θέσαμε σε προσωρινή παύση τις αυτού του είδους τις διαφημίσεις από τις 7 Ιουνίου.

Η νέα εντολή που εκδόθηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Γνωστοποίησης των ΗΠΑ (PDC) απαιτεί πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές διαφημίσεις ή τις προεκλογικές ανακοινώσεις, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών όπως ονόματα και διευθύνσεις ατόμων τα οποία αγόρασαν διαφημίσεις διαφημίσεις, επίσης απαιτείται η ακριβής φύση και η έκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών, το συνολικό κόστος και τρόπος πληρωμών για αυτών των υπηρεσιών. Επιπλέον, ο κανονισμός ορίζει ότι τα εν λόγω αρχεία πρέπει να είναι διαθέσιμα για δημόσια επιθεώρηση και να διατηρούνται για περίοδο τουλάχιστον τριών ετών.

Το Facebook, από την άλλη πλευρά, δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την αγωγή που δέχτηκε από την πολιτεία της Ουάσινγκτον. Ωστόσο, υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα αρχείο με όλα αυτά τα συμβάντα τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς τις δημόσιες αρχές για έλεγχο, με την προοπτική να υπάρξει πλήρη διαφάνεια, και να εξαλειφθεί στο έπακρο η παραπληροφόρηση και ψεύτικες ειδήσεις που πολύ πιθανόν να προβούν οι πολιτικοί αντίπαλοι των υποψηφίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας