Οι αναρτήσεις των χρηστών στο Facebook από ιδιωτικές έγιναν δημόσιες, επηρεάζοντας 14 εκατ. άτομα

Οι αναρτήσεις των χρηστών στο Facebook από ιδιωτικές έγιναν δημόσιες, επηρεάζοντας 14 εκατ. άτομα

Οι αναρτήσεις των χρηστών στο Facebook από ιδιωτικές έγιναν δημόσιες, επηρεάζοντας 14 εκατ. άτομα.

Φαίνεται ότι το Facebook οδεύει από το κακό στο χειρότερο και βρίσκεται συνεχώς στα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων για όλους τους λάθος λόγους. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ότι ένα σφάλμα που προέκυψε από ένα πρόβλημα στο σύστημα κατέστησε τις ιδιωτικές αναρτήσεις των χρηστών σε δημόσιες, χωρίς τη γνώση τους, επηρεάζοντας 14 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το Facebook δήλωσε ότι το σφάλμα επηρέασε τους χρήστες για διάστημα τεσσάρων ημερών μεταξύ 18 Μαΐου και 22 Μαΐου 2018.

Το Facebook ανέφερε σε δήλωσή του ότι ότι κατά τη διάρκεια δοκιμής ενός νέου χαρακτηριστικού προέκυψε ένα σοβαρό σφάλμα αλλάζοντας την προεπιλεγμένη ρύθμιση κοινής χρήσης των αναρτήσεων των χρηστώ ναπό ιδιωτική σε δημόσια, εν αγνοία τους.

Έτσι, για αυτές τις τέσσερις ημέρες, 14 εκατομμύρια χρήστες δημοσίευαν περιεχόμενο που υποτίθεται πώς προορίζονταν αυστηρά για συγκεκριμένα άτομα, αλλά κατέληξε να είναι εμφανές σε δημόσια θέα προς όλα τα άτομα.

Οι χρήστες που κατόρθωσαν να εντοπίσουν να εντοπίσουν έγκαιρα το πρόβλημα, προφανώς προέβησαν σε χειροκίνητες ρυθμίσεις για να σταματήσει η περαιτέρω επέκταση του προβλήματος.

Το Facebook δήλωσε στο CNN: Διορθώσαμε αυτό το θέμα και από σήμερα ξεκινάμε να ενημερώνουμε όλους τους χρήστες που επηρεάστηκαν από το συγκεκριμένο πρόβλημα, λέγοντάς τους να τροποποιήσουν τις αναρτήσεις που δημοσίευσαν εκείνη τη χρονική περίοδο», δήλωσε η υπεύθυνη προστασίας προσωπικών δεδομένων του Facebook, η Erin Egan. «Για να είμαστε σαφείς, αυτό το σφάλμα δεν επηρέασε το προηγούμενο περιεχόμενο που δημοσιεύθηκε πριν από αυτήν την ημερομηνία. Θα θέλαμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγνώμη σε όσα άτομα έτυχε να να προκαλέσουμε αυτή τη δυσάρεστη αναστάτωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας