Το Instagram θα επιτρέψει τα βίντεο μακράς διαρκείας, όπως το YouTube

Το Instagram θα επιτρέψει τα βίντεο μακράς διαρκείας, όπως το YouTube

Το Instagram θα επιτρέψει τα βίντεο μακράς διαρκείας, όπως το YouTube.

Αρκετοί επικριτές του Instagram υποστηρίζουν πως προβαίνει διαρκώς σε αντιγραφή χαρακτηριστικών από άλλες πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με την πάροδο του χρόνου, η εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών έχει χάσει τη μοναδικότητά του και δεν θα ήταν λάθος να πούμε κλέβει ιδέες από τους ανταγωνιστές της, με τέτοιο τρόπο που φαντάζει πραγματικά ως μία προκλητική ενέργεια, χωρίς να ενδιαφέρεται τι θα υποθέσει το ευρύ κοινό για τα πεπραγμένα της.

Η εφαρμογή που ανήκει στο Facebook,, ειδικά αφού αποκτήθηκε από το Facebook, έχει ξεκινήσει πολλές λειτουργίες τις οποίες έχουν δημιουργήσει το Snapchat και το WhatsApp. Αυτή τη φορά η εταιρεία σχεδιάζει να καταργήσει το χρονικό όριο στα βίντεο που μοιράζονται στον ιστότοπό της και να επιτρέψει στους χρήστες να δημοσιεύσουν βίντεο μακράς διαρκείας. Αυτό θα θέσει το Instagram σε άμεσο ανταγωνισμό με το YouTube, το Snapchat και τη δική του μητρική εταιρεία, το Facebook.

Οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιώνονται και από μια έκθεση που δημοσίευσε η Wall Street Journal, η οποία αναφέρει πως το Instagram σχεδιάζει ένα “νέο χαρακτηριστικό” που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν βίντεο κλιπ μεγάλης διάρκειας, χωρίς όμως να καθορίζεται το χρονικό μέγεθος ή όριο. Επιπλέον η έκθεση αναφέρει ότι η εφαρμογή θα επικεντρωθεί στη λειτουργία “vertical video” που σημαίνει ότι το βίντεο θα έχει καλύτερη διαμόρφωση και κατά συνέπεια ποιοτικότερη θέαση από τον χρήστη.

Το Instagram σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα βίντεο μεγάλου μήκους, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του Stories. Η λειτουργία Stories (ιστορίες) επινοήθηκε και υλοποιήθηκε αρχικά από το Snapchat επιτρέποντας στο χρήστη να δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες για ένα χρονικό όριο των 24 ωρών. Όπως το Snapchat, οι φωτογραφίες και τα βίντεο εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες. Ωστόσο, τα βίντεο που δημοσιεύονται στις Ιστορίες δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερα από 15 δευτερόλεπτα ή 60 δευτερόλεπτα στην κύρια ροή.

Το YouTube, το οποίο θεωρείται σήμερα ως η πιο δημοφιλής πλατφόρμα παρακολούθησης βίντεο, θα μπορούσε επίσης να αισθάνεται ότι απειλείται από αυτό το νέο χαρακτηριστικό, δεδομένου ότι το Instagram ανήκει στο Facebook και έχει μεγάλη βάση χρηστών σε όλο τον κόσμο. Επίσης, το Instagram θα προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες εκτός από βίντεο, σε αντίθεση με το YouTube, το οποίο είναι καθαρά μια πλατφόρμα βίντεο.

Το Instagram είναι μια εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών που ανήκει στο Facebook και έχει πάνω από 800 εκατομμύρια χρήστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας