Η Google διαφημίζει το Chromebook κοροϊδεύοντας τα λειτουργικά συστήματα Windows και macOS

Η Google διαφημίζει το Chromebook κοροϊδεύοντας τα λειτουργικά συστήματα Windows και macOS

Η Google διαφημίζει το Chromebook κοροϊδεύοντας τα λειτουργικά συστήματα Windows και macOS.

Σε μια διασκεδαστική και συνάμα ξεκαρδιστική διαφήμιση για το Chromebook, η Google στοχεύει στα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Windows και macOS κατά τη χρήση αυτών των λειτουργικών συστημάτων.

Με ένα πρωτότυπο τρόπο, το διαφημιστικό βίντεο για το Chromebook εμφανίζει τα συνήθη σφάλματα, δυσλειτουργίες και προβλήματα που συναντούν συχνά οι χρήστες κατά τη χρήση του macOS και των Windows, και προς το τέλος του σποτ, μεταβαίνει στην ευχαρίστηση των ανθρώπων όταν χρησιμοποιούν ένα Chromebook.

Η διαφήμιση έχει τίτλο “Αν θέλετε ένα φορητό υπολογιστή, τότε μπορείτε να υπολογίζετε στο Chromebook”. Ωστόσο για να λέμε και του στραβού το δίκιο η παρούσα διαφήμιση έχει καθαρά επιθετικό ύφος που λοιδορεί τα μηνύματα σφάλματος και τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ανταγωνιστές του, εν αντιθέσει με το υποτιθέμενο μεγαλείο του Chome OS.

Παρόλο που αυτό το βίντεο έχει σαφώς σκοπό να κοροϊδέψει τους ανταγωνιστές της Google, αυτό δεν σημαίνει ότι το Chrome OS δεν έχει και αυτό τα προβλήματά του. Για παράδειγμα, ένα από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο χρήστης του Chromebook είναι όταν προσπαθεί να εκκινήσει το Chromebook του και εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος που δηλώνει ότι το “Chrome OS is missing ή damaged”.

Αν και κανένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι τέλειο, οι οπαδοί του ενός λειτουργικού συστήματος αρέσκονται να υποτιμούν τα ελαττώματα των άλλων χρηστών, εντούτοις κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτό το βίντεο είναι πραγματικά αστείο.

Επιπλέον μέσω αυτού του έξυπνου προωθητικού βίντεο, η Google κατάφερε να το κάνει viral σε ολόκληρο το διαδίκτυο και να συζητιέται από τον περισσότερο κόσμο με μία προφανής διάθεση αστεϊσμού.

Όμως η πραγματικότητα αναφορικά με τα λειτουργικά συστήματα στους φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλει να μας παρουσιάσει η κάθε Google. Αναμφισβήτητα το καθένα έχει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά του, αλλά εκείνο που κέρδισε μεγάλη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια είναι το Ubuntu, διότι είναι δωρεάν και παρουσιάζει λιγότερα αδύνατα σημεία ασφαλείας από τους υπόλοιπους αντιπάλους του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας