Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να κατασκευάζει κρυφά πυρηνικά όπλα

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να κατασκευάζει κρυφά πυρηνικά όπλα

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να κατασκευάζει κρυφά πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington post, ανώτατοι αξιωματούχοι από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής επιβεβαίωσαν ότι η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να παράγει νέους πυρηνικούς πυραύλους, οι οποίοι στην ουσία είναι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBM) ικανοί να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Η έκθεση ήρθε μερικές εβδομάδες μετά τον καθησυχασμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν υπάρχει πλέον καμιά πυρηνική απειλή από τη Βόρεια Κορέα μετά την ιστορική συνάντησή του με τον ηγέτη της χώρας Κιμ γιονγκ-ουν.

Η συγκεκριμένη είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Washington Post, και επιβεβαιώθηκε αργότερα από διπλωμάτη των ΗΠΑ.

«Οι εργασίες για τους νέους πυρηνικούς πυραύλους πιθανότατα ξεκίνησαν μετά τη σύνοδο κορυφής», πρόσθεσε ο προαναφερόμενος διπλωμάτης, αναφερόμενος στην συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Κιμ στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουλίου.

Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να σταματήσει τις ακραίες εχθρικές ενέργειες της απέναντι στις ΗΠΑ και όλων των συμμάχων της, με μία διαδικασία που θα διεξαχθεί βήμα-βήμα, και στην ουσία θα επρόκειτο για αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Εν τω μεταξύ, η Washington Post ισχυρίστηκε σε πρόσφατη έκθεσή της ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας σχεδιάζουν να εξαπατήσουν τις ΗΠΑ σχετικά με τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών πυραύλων που διαθέτουν, όπως και με τον αριθμό των εγκαταστάσεων που παράγουν αυτούς τους πυραύλους.

Τα ευρήματα της έκθεσης, τα οποία σύμφωνα με τους αξιωματούχους περιλαμβάνουν δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες, και δείχνουν ότι υπήρχε συνεχής δραστηριότητα εντός των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη Βόρεια Κορέα.

Μετά την συνάντηση των δύο ηγετών εκτιμάται πώς κατασκευάστηκαν τουλάχιστον ένα ή δύο Hwasong-15/KN22 ICBM στο χώρο που είναι γνωστό ως Κέντρο Έρευνας Sanum-dong (αγγλικά: Sanum-dong Research Center), το οποίο βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με τον διπλωμάτη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Mike Pompeo αναγνώρισε κατά τη διάρκεια μίας ομιλίας του στη Γερουσία ότι τα εργοστάσια της Βόρειας Κορέας συνεχίζουν να παράγουν υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πυρηνικών όπλων, αλλά αρνήθηκε να πει εάν η Πιονγιάνγκ κατασκευάζει νέους πυραύλους. Σημείωσε επίσης ότι οι συνομιλίες αφοπλισμού της Βόρειας Κορέας παρέμειναν βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Η συνεχιζόμενη δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν πρέπει προκαλεί έκπληξη, δίοτι αρκετοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ιδιωτικοί στρατιωτικοί αναλυτές δήλωσαν στην Washington Post, ο Κιμ γιονγκ-ουν δεν έδωσε δημόσια υπόσχεση στη σύνοδο κορυφής πως θα σταματήσει τις εργασίες στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του στη Βόρεια Κορέα, παρά μόνο ότι σκοπεύει να το πράξει βήμα-βήμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας