Η Google κυκλοφόρησε το Flutter 1.2 και το Dart DevTools

Η Google κυκλοφόρησε το Flutter 1.2 και το Dart DevTools

Σήμερα, στην εκδήλωση Mobile World Congress 2019 που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης 1.2 του Flutter, το ανοιχτού κώδικα κινητού UI που βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν native interfaces για Android και iOS.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια νέα διαδικτυακή σουίτα εργαλείων προγραμματισμού που ονομάζεται Dart DevTools για να βοηθήσει τους προγραμματιστές του Flutter να εντοπίσουν σφάλματα και να αναλύσουν τις εφαρμογές τους.

Αρχικά η Google κυκλοφόρησε το Flutter ως μία πρώιμη έκδοση τύπου alpha στη διάσκεψη προγραμματιστών I/O το Μάιο του 2017 και στη συνέχεια εξέδωσε πέντε ακόμη προεπισκοπήσεις προτού κυκλοφορήσει η τελική έκδοση 1.0 τον Δεκέμβριο του 2018.

Έτσι για την ιστορία, οι εφαρμογές που δημιουργούνται στο Flutter χρησιμοποιούν την γλώσσα προγραμματισμού Dart της Google.

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το Flutter στη συσκευή σας, απλά πληκτρολογήστε την εντολή flutter upgrade για να αποκτήσετε την τελευταία έκδοση. Σε διαφορετική περίπτωση που δεν επιθυμείτε να το πράξετε μέσω αυτής της οδού, τότε ακολουθήστε τον οδηγό έναρξης του Flutter για Windows, MacOS ή Linux (προσοχή είναι διαφορετικός για κάθε λειτουργικό σύστημα).

Η σημερινή ενημέρωση στο Flutter προσθέτει επίσης υποστήριξη για αγορές των χρηστών εντός εφαρμογής, καθώς και διορθώσεις σφαλμάτων για το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, καλύτερη προβολή σε μορφή web view, επιπλέον επιλύθηκαν ορισμένα ζητήματα που σχετίζονταν με τους χάρτες. Τέλος, η έκδοση 1.2 περιλαμβάνει το Dart 2.2 SDK , το οποίο βελτιώνει την απόδοση του μεταγλωττισμένου κώδικα μαζί με τη νέα γλωσσική υποστήριξη για τα σύνολα δήλωσης.

Από την άλλη πλευρά, η Google κυκλοφόρησε ταυτόχρονα και Dart DevTools, μια νέα σειρά εργαλείων προγραμματισμού τύπου web-based, για να βοηθήσει τους προγραμματιστές του Flutter να εντοπίσουν σφάλματα και να αναλύσουν τις εφαρμογές τους. Το Dart DevTools είναι ένα νέο προϊόν που περιλαμβάνει εργαλεία για τον αποδοτικότερο εντοπισμό σφαλμάτων και την επιθεώρηση εφαρμογών Dart και Flutter. Το DartDevTools είναι πλέον διαθέσιμο για εγκατάσταση μαζί με τις επεκτάσεις Flutter και τα πρόσθετα για τον Visual Studio Code και το Android Studio.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας