ΑρχικήΕιδήσειςΗ Google συνεργάζεται με το Associated Press για τα εκλογικά αποτελέσματα των...

Η Google συνεργάζεται με το Associated Press για τα εκλογικά αποτελέσματα των ΗΠΑ

Η Google συνεργάζεται με το Associated Press για την παροχή έγκυρων αποτελεσμάτων για τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, επίσης δουλεύουν μαζί και σε άλλες εξίσου σημαντικές ψηφιακές λειτουργίες που σχετίζονται με την ψηφοφορία. Η αναζήτηση των αποτελεσμάτων για τις αμερικανικές εκλογές στην Google θα γίνεται μέσω μιας ειδικής λειτουργίας που θα εμφανίζει στους ενδιαφερόμενους χρήστες ενημερωμένες και σωστές πληροφορίες, είτε στο διαδίκτυο, είτε μέσω του Βοηθού Google στα έξυπνα ηχεία.

Αυτή η προετοιμασία είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες για μια ενδεχόμενη δόλια παρέμβαση στη διαδικασία ψηφοφορίας και την καταμέτρηση των ψήφων. Η Google ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα απαγορεύσει τις αμερικανικές πολιτικές διαφημίσεις που σχετίζονται με τις εκλογές μετά το κλείσιμο των δημοσκοπήσεων στις 3 Νοεμβρίου, επιχειρώντας να αποτρέψει τους υποψηφίους να διεκδικήσουν πρόωρα τη νίκη με αθέμιτο τρόπο.

Μεταξύ άλλων θα δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώσεις σχετικά με τις πιθανές εκστρατείες κυβερνοεπίθεσης αναφορικά με τις εκλογές. Επίσης στη μάχη θα ριχτεί το Google News και το YouTube για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για τις εκλογές των ΗΠΑ του 2020. Επιπρόσθετα, από τις αρχές αυτού του μήνα, οι χρήστες μπορούν να βρουν τους εκλογικό κέντρο διεξαγωγής των ψηφοφοριών που καλούνται να ψηφίσουν, τόσο μέσω της μηχανής αναζήτησης, όσο και μέσω του Google Maps.

Η εταιρεία έχει προσφέρει τέτοιου είδους δυνατότητες και σε προηγούμενες εκλογές, και πάλι σε συνεργασία με το Associated Press το 2016 για παρόμοιες πρωτοβουλίες, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα, όσο τώρα. Οι ψηφιακές πλατφόρμες δέχονται ιδιαίτερη πίεση για να προσφέρουν ακριβείς πληροφορίες κατά τις εκλογές του 2020.

Μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρο με αυτές τις εκλογές έχει να κάνει με το γεγονός ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας πολλές ψήφοι μπορεί να ληφθούν ταχυδρομικώς (επιστολική ψήφο) ακόμη και μερικές ημέρες αργότερα μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας, κάτι που σημαίνει πως η εγρήγορση δεν πρέπει να σταματήσει την ημέρα που θα λήξει η ψηφοφορία.

Άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν εισάγει παρόμοια εργαλεία ενημέρωσης των χρηστών για τις εκλογές. Χθες, το Twitter πρόσθεσε ένα banner που έλεγε στους χρήστες ότι τα αποτελέσματα των εκλογών ενδέχεται να καθυστερήσουν, λόγω της ψηφοφορίας μέσω του ταχυδρομείου. Το Facebook έχει προσθέσει και αυτό με τη σειρά του διάφορες ειδοποιήσεις στις εφαρμογές του για να κρατάει ενήμερους τους Αμερικανούς πολίτες για τις εξελίξεις στις εκλογές των ΗΠΑ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166